IBOP: 85 punten voor Rock Forever-dochter

IBOP: 85 punten voor Rock Forever-dochter

Foto: Remco Veurink

Gisteren stond er in Wamel een dressuur-IBOP op het programma. Bij de 16 geslaagde merries kon de jury maar liefst vijf keer meer dan 80 punten kwijt. Beste merrie was de Rock Forever-dochter Inanda die met een 9,5 voor haar fantastische galop op 85 punten uitkwam.

De door Piet Crum uit Herveld gefokte Inanda (v. Rock Forever) was volgens Dirk Reijne, die de merries samen met Toine Hoefs beoordeelde vandaag, een lust om naar te kijken: “Inanda is een hele complete merrie. Ze heeft drie goede basisgangen maar vooral in galop viel zij op. Die is echt fantastisch met heel veel balans, een mooi voorbeengebruik en goed op het achterbeen. Heel opvallend voor een driejarige.”

Van Baalen-merries

De nationale merrie Icerole DVB kon met 82 punten naar huis. De dochter van Desperados werd gefokt door Dressuurstal van Baalen. Reijne: “Dit is een merrie met heel veel macht en tact in de beweging. Ze is heel zuiver in haar bewegingen. Voor de stap en de draf kreeg ze een 8,5. Ze viel op met haar evenwichtige voorstelling, waarbij ze heel veel techniek in de beweging liet zien met veel souplesse.” Stalgenote Grace DVB (v. Bordeaux) kreeg 1 punt minder. Ok zij viel op met haar macht. Met name in draf toonde zij veel kracht en buiging in de gewrichten. Daarbij liep zij heel mooi opwaarts met veel houding en balans. Voor zowel de draf als de galop kreeg zij 81 punten. Daarbij kan zij geweldig schakelen en lijkt echt een talent voor de toekomst in het verzamelde werk.”

Mooie exterieurscore

En ook Il Fiore (Furst Romancier uit Zazoo ster PROK van Special D) kwam tot 81 punten. Het fokproduct van J. Woudsma uit Ruurlo is een hele fraaie merrie en werd na afloop ook opgenomen in het stamboek met 80 punten voor exterieur. Reijne: “Deze merrie vertoonde heel veel balans voor een driejarige. Ze beweegt lichtvoetig met een krachtig achterbeen waarbij ze al mooi ging zitten. Voor de draf kreeg zij een 8,5. En ook in haar krachtige galop kon zij goed schakelen.”
De laatste merrie die meer dan 80 punten scoorde was de San Amour-dochter Haizenzi (uit Zenzi elite IBOP-dr van Don Primaire) van fokker J.TH.W. & H. Huls uit Silvolde. Reijne: “Haizenzi is een hele mooie evenwichtige merrie, heel langgelijnd en lichtvoetig in beweging. Ze viel met name op met haar sterke buiging in het achterbeen en goede afloop van het voorbeen. Ze kreeg een 8,5 voor de stap. Een hele complete merrie die om nog hoger te scoren wat minder horizontaal in haar lichaam zou moeten blijven.” Haar totaal kwam op 80,5.

Foto: Remco Veurink
Bron: KWPN / Hoefslag

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 18)

Reacties