IBOP: 80% van de merries in Zeeland slagen

IBOP: 80% van de merries in Zeeland slagen

0 117
springen ibop algemeen

Bij De Kroo in Nieuw en Sint Joosland kwamen gister 15 merries in actie in de IBOP, waarvan er maar liefst 12 konden slagen. Met 80 punten bleek de driejarige Krimsonia VDP (v.Fabriano VDL) de meest complete.

Krimsonia VDP hoogste score op IBOP

Drie van de vier springmerries zijn in het Zeeuwse geslaagd voor de IBOP, en dankzij een 9 voor het vermogen kwam Krimsonia VDP (Fabriano VDL x Baltic VDL) van Pieter Rodenburg uit Ouderkerk aan den IJssel uit op 80 punten. Zij werd door haar fokker zelf voorgesteld, en kreeg voor zowel de techniek als de instelling een 8,5. ‘Deze merrie heeft formaat, lengte en een ruime galop met daarin veel souplesse. Voor een driejarige is ze al heel fijn te rijden en ze heeft een goede instelling. Ze springt met een hele goede techniek en heeft veel overzicht op de sprong. Daarnaast is ze voorzichtig en maakt ze de sprong achter goed af’, lichtte regiovoorzitter Petro Trommelen toe. Krimsonia verdiende met deze IBOP tevens het keurpredicaat.

Khitney-Divette B elite verklaard

In de dressuurrichting namen elf merries deel, waarvan er negen minimaal 75 punten scoorden. Met 78 punten deed de Jazz-dochter Khitney-Divette B (mv. De Niro) van R.W.F.M. Oosterbosch uit Wintelre onder Yvonne Copal de beste zaken. Daarmee werd zij direct elite. ‘Bij de dressuurpaarden ontbrak een echte uitschieter. Khitney-Divette beweegt niet spectaculair maar toonde zich wel heel functioneel. Ze draaft met macht en ruim voldoende souplesse. Ook laat ze zich al goed bewerken en kan ze al goed schakelen in beweging.’

Bron: KWPN

Foto: DigiShots

Reacties