IB: Wie wint de wereldbekerwedstrijd… Diederik, Hans-Peter of wéér Isabel?

IB: Wie wint de wereldbekerwedstrijd… Diederik, Hans-Peter of wéér Isabel?

De dressuurwedstrijden van Indoor Brabants staan ook dit jaar weer garant voor sport op het allerhoogste niveau. Hoogtepunt is de FEI World Cup Dressage kwalificatie op vrijdag 10 maart de Grand Prix (11.00 uur) en op zaterdagmiddag 11 maart de Kür op Muziek (14.30 uur).

De line-up voor de dressuur mag er zijn. De gehele Nederlandse top komt aan de start: Edward Gal, de wereldbeker winnaar van vorig jaar Hans-Peter Minderhoud en Diederik van Silfhout. Zij zullen de Nederlandse vlag hoog houden in de strijd tegen de sterke concurrentie uit onder andere Duitsland.

Dressuurkoningin Isabell Werth is weer van de partij, Indoor Brabant is een van haar favoriete evenementen. Zij krijgt gezelschap van Fabienne Lütkemeier en Jessica von Bredow-Werndl. De shooting star uit Ierland, Judy Reynolds, die vorig jaar haar Olympisch debut maakte in Rio de Janeiro, komt ook naar ’s-Hertogenbosch waar zij ook de twee beste Belgen, Jorinde Verwimp en Jeroen Devroe zal tegenkomen.  Verder komt de dit jaar sterk rijdende Kristy Oatley uit Australië naar Den Bosch.

Dit jaar wordt er naast de FEI World Cup een kleine tour (Small Tour) verreden met de paarden van de toekomst en een internationale U-25 rubriek met de ruiters van de toekomst. Op vrijdag de eerste wedstrijden en op zaterdagmorgen de Kür op Muziek.

Dus twee hele mooie dressuurdagen in de Brabanthallen met bovendien op zaterdagmiddag het officiële afscheid van Parzival, de ster van Adelinde Cornelissen.

Compleet programma dressuur internationaal
Vrijdag 10 maart Brabanthal
11:00     FEI World Cup Dressage – Grand Prix
Vrijdag 10 maart Peelhal
15:30    Prix St. Georges
18:30    Grand Prix U25 (16-25)
Zaterdag 11 maart Brabanthal
09:00     Intermediate I – Kür op Muziek
11:30    Parapaard Prijs – Grand Prix Kür op Muziek U25
14:30    FEI World Cup Dressage – Kür op Muziek

Lees meer op Indoor Brabant.

Foto: DigiShots

Vergelijkbare artikelen

Reacties