Indoor Brabant: Tranen van geluk voor Minderhoud

Indoor Brabant: Tranen van geluk voor Minderhoud

Hij kan het nog bijna niet geloven: harmonie, rust en een nieuwe kür brachten Hans Peter Minderhoud en Glock’s Flirt (v. Florestan I) vanmiddag in de Brabanthallen de overwinning in de wereldbekerwedstrijd. De combinatie ging op onnavolgbare wijze rond en scoorde 84,890%, ruim 2% meer dan dressuurkoningin Isabell Werth. Tranen van geluk!

Werth kwam met Emilio (v. Ehrenpreis) uit op een percentage van 82,265%. De proef werd technisch wederom sterk gereden, maar was deze keer niet foutloos: zo galoppeerde de bruine ruin in de uitgestrekte draf een keer aan en was er ook een hakkeltje in de serie om de twee.

Zaire-E staat haar mannetje

Zaire-E (v. Son de Niro) is de enige merrie in het deelnemersveld, maar staat samen met amazone Jessica von Bredow-Werndl ‘haar mannetje’. De kür van de sympathieke combinatie verloopt vlekkeloos en is uiteindelijk goed voor een meer dan verdiende 80,165% en derde positie.

Voor Edward Gal en zwarte parel Glock’s Voice (v. De Niro) was het erop of eronder: het duo heeft nog een aantal punten nodig om deel te mogen nemen aan de finale. De proef van gisteren ging minder dan gehoopt, maar Gal neemt vandaag revanche door een ijzersterke kür te rijden. Scherpe appuyementen en klein gesprongen pirouettes leveren hem 78,520% op. Hij eindigt op de vierde plaats.

Jorinde Verwimp en Tiamo (v. Lester) sluiten de top vijf met een score van 78,145%. Tiamo is inmiddels zeventien jaar, maar verkeert in de vorm van zijn leven. Hij blinkt keer op keer uit in de piaffe- en passagetour. De ruin lijkt te spelen met de moeilijke combinaties in de proef.

Geslaagd debuut

Seth Boschman en Bono (aka Bon Pasa, v. OO Seven) debuteerden vandaag in de wereldbeker. De combinatie toont veel potentie en een foutloze kür. Misschien geen proef met veel bombarie, maar wel frank en vrij gereden. Een mooi percentage van 71,965% is het resultaat. Het duo eindigt uiteindelijk als twaalfde.

Jeannette Haazen reed wel al eerder wereldbekerwedstrijden, maar dat was zeven jaar geleden met toenmalige topper Nartan. Met Dabanos d’04 (v. Abanos) scoort de 62-jarige amazone 72,895% en komt ze uit op een elfde plek.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties