IB: Hans Peter Minderhoud wint GP kwalificatie voor wereldbeker Kür

IB: Hans Peter Minderhoud wint GP kwalificatie voor wereldbeker Kür

0 1077

Nadat Edward Gal, Isabell Werth en Fabiënne Lütkemeier wegens blessureleed bij mens of paard verstek lieten gaan, kende de Grand Prix kwalificatie voor de wereldbeker Kür tijdens Indoor Brabant vandaag een enigzins uitgekleed deelnemersveld.

Ondanks de afwezigheid van diverse combinaties werd het publiek nog wel aantrekkelijke sport voorgeschoteld. Uiteindelijk was het Hans Peter Minderhoud die de beste proef toonde. In het zadel van zijn aansprekende en vlijtig meewerkende Glock’s Flirt (v. Florestan I) ontving Minderhoud negens voor de pirouette en appuyementen. Ook de ooit nog moeizame piaffe werd nu beloond met achtens en een enkele negen. Dit betekende een percentage van 76.48% en een eerste plaats.

Beatriz Ferrer-Salat en de Westfaler gefokte Delgado (v. De Niro) finishten met exact 76% op de tweede plaats, waarbij twee juryleden dit duo liever aan kop hadden gezien. Diederik van Silfhout en Arlando NH N.O.P. (v. Paddox) lieten eveneens een uitstekende en gecontroleerde proef zien, waarbij de hengst nog wat constanter mag worden in de uitgestrekte stap. Voor hen was er met 75.76% een derde plaats. Fanny Verliefden en Annarico (v. Lord Loxley) vinden we terug op de vierde plaats (74.10%), terwijl Agnete Kirk Thinggaard (Denemarken) en Jojo AZ (v. Ginus) aansloten op de vijfde plaats.

Kersverse KNHS Indoorkampioenen Zware Tour Marlies van Baalen en Ratzinger (v. Ricardos) eisten met 69.52% de zevende plaats op.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Reacties