Hummer en VMF Gladiator winnen derde Subli-competitie

Hummer en VMF Gladiator winnen derde Subli-competitie

0 340

De Kroo Ruitersport stond in het teken van dressuur afgelopen weekend. Naast Subtop kwamen ook de jonge paarden in actie in de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden.

Bij de vierjarigen ging de overwinning naar Maaike Zeeveld met Hummer (foto, v. St. Mouritz Jr). Hij beschikt over drie goed gangen waar de jury Marlon van Wissen en Dirk de Haas 7.5’en en 8’en aan kwijt konden en daarmee op een score van 76,80% uitkwam. Marie-Jose Calis wist opnieuw te overtuigen met Haute Couture (v. Bretton Woods). De zwarte nakomeling van het lichte Tour paard Ciska kreeg een 9 voor de expressieve draf en kwam op een score van 76,60%. Derde werd Femke de Laat met Hero ABC (v. Zhivago) met 75,2%; de vierde prijs ging naar Jessica Nijpjes met Hurrican (v. Heinrich Heine) met 73%.

Totilas-zoon VMF Gladiator pakte de winst bij de vijfjarigen. Stephanie de Frel reed de halfbroer van het Grand Prix paard Toots naar een totaal van 73,8%. Nathalie van der Endt mocht de tweede prijs in ontvangst nemen met Duval’s Galliano met een score van 72,4%. De van springhengst Astrello afstammende Givency wist zich goed staande te houden tussen het dressuurgeweld. Zij behaalde onder het zadel van Annemieke Buizer 70,8% en de derde prijs.

De Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden bestaat uit tien selectiewedstrijden. De beste vijf paarden per leeftijdscategorie rijden op 26 januari de finale tijdens Jumping Amsterdam.

Uitslagen Subli Nieuw en St.Joosland 10 juli 2016.

Foto: DigiShots

Reacties