Houdini La Haya wint Stal van de Sande Dressuurtalent vijfjarigen

Houdini La Haya wint Stal van de Sande Dressuurtalent vijfjarigen

0 1079
Olga Boucher - Houdini la Haya Stal van de Sande Dressuurtalent 2017 © DigiShots

De Stal van de Sande Dressuurtalent trapte vandaag af met de vijfjarigen op de sfeervolle accommodatie van RV de Cowboys in Berlicum. De jury, bestaande uit Marian Dorresteijn en Alex van Silfhout, kreeg vandaag een fijne groep jonge paarden te zien. De jury heeft hierbij vooral gelet op het beoordelen van complete paarden met uitstraling die exterieurmatig lang gelijnd zijn en een mooi front hebben.

De vier paarden met de hoogste punten werden door niemand minder dan Dinja van Liere overgereden. Zij besloot dat de zege uiteindelijk naar Houdini La Haya (Krack C x Roman Nature) ging.

Rijdbare paarden

Het waren volgens Van Liere alle vier hele fijn rijbare paarden. ‘Maar Houdini was het fijnste te rijden en heel steady bovendien. Dit paard had een goed schakelvermogen.’ De bruine ruin die gereden werd door Olga Boucher laat nu al veel talent voor de toekomst zien.

Een andere eyecatcher vandaag was Haley B (Bon Bravour x Jazz) die onder Marlou de Ruyter een goede prestatie liet zien met veel looplust. Tot het overrijden stond ze nog bovenaan, maar uiteindelijk eindigde ze op een tweede plaats.

De fijn bewegende Heracles (Jazz x Don Schufro) mocht de derde prijs in ontvangst nemen onder zijn ruiter Pim Candel. Een heel stabiel paard met veel schakelvermogen, maar hij mocht nog iets meer souplesse in de bovenlijn hebben.

De nummer vier werd de Don Schufro-nakomeling Highlander (mv. Krack C) onder Katja Gevers. ‘Met een sterke stap en galop ging de ruin fijn door de baan, al moet hij nog wat aan draagkracht winnen’, aldus gastruiter Van Liere.

Morgen is het in Berlicum de beurt aan een grote groep vierjarigen.

Klik voor de volledige uitslag hier.

Bron: Persbericht

Vergelijkbare artikelen

Reacties