Horses & Dreams Hagen: Het lijkt wel een EK!

Horses & Dreams Hagen: Het lijkt wel een EK!

0 211

Over precies twee weken begint het CDI/CSI Horses & Dreams in het Duitse Hagen, het eerste internationale wedstrijd in het buitenseizoen. Met zoals altijd in de dressuur een deelnemersveld om van te smullen: een EK zou er niet voor onder doen.

Isabell Werth komt met een vrachtwagen vol paarden, die ze in verschillende proeven start. Want, zo zegt ze, ‘de omstandigheden zijn hier ideaal en de organisatie perfect.’ Ze weet nog niet precies welke paarden ze inlaadt.

In elk geval neemt ze Quintus mee, voor het eerst. ‘De negenjarige ruin heeft nog niet veel wedstrijdervaring, maar in hem zie ik m’n nieuwe Grand Prix-talent.’ Quintus is in Hagen van de partij in de kwalificatiewedstrijd voor de Louisdor Preis. Emilio gaat mee voor de Zware Tour en dan gaat er nog eentje mee voor de Nürnberger Burg-Pokal-kwalificatiewedstrijd.

Werth, Jurado Lopez, Kittel…

Vanuit eigen land krijgt Werth concurrentie van bijvoorbeeld Anabel Balkenhol, Fabienne Lütkemeier, Hubertus Schmidt en Sönke Rothenberger. Uit het buitenland staan onder andere Catherine Dufour, Anders Dahl en Daniël Bachmann Andersen (Denemarken), Karen Tebar (Frankrijk), Severo Jurado Lopez (Spanje), Patrik Kittel en Tinne Vilhelmson Silfvén.

Voor Nederland reizen Patrick van der Meer, Seth Boschman, Katja Gevers en Mirelle van Kemenade-Witlox af naar Hagen.

Eurodressage/Hoefslag

Foto: Horses&Dreams/Karl-Heinz Frieler

Reacties