Uitleg: Hoe word je Europees kampioen dressuur?

Uitleg: Hoe word je Europees kampioen dressuur?

0 676
Archieffoto van bronzen WK-medaille: Digishots

Eindelijk gaat het gebeuren. Deze dinsdagmiddag om 15.00 uur start de dressuurwedstrijd op het EK dressuur in Gothenburg. Hoefslag legt uit wat er moet gebeuren om deze week Europees kampioen te worden.

Team

Voor titelverdediger Nederland start deze dinsdag Patrick van der Meer. Om 16.12 uur begint zijn Grand Prix-proef met Zippo. Later volgen Diederik van Silfhout 20.03 uur, Madeleine Witte-Vrees (woensdag, 17.03 uur) en Edward Gal (woensdag, 20.54 uur).

De berekening om Europees kampioen met het team te worden, is eigenlijk heel simpel. Van de vier combinaties per land tellen de beste drie resultaten. De gemiddelde score van deze drie is de eindscore van het land. Op woensdagavond is dus direct bekend of Nederland de Europese titel met succes verdedigd heeft.

Individueel
Op vrijdag is de Grand Prix Special. Daar mogen de beste 30 combinaties van dinsdag en woensdag rijden. Iedereen rijdt dezelfde proef. Voor uiteindelijk drie Europese medailles.

De beste 15 combinaties van vrijdag mogen uiteindelijk weer door naar de kür op muziek op zaterdag. Daar rijden de combinaties hun eigen proef, ook weer om drie Europese medailles. Conclusie: in theorie kan er drie keer goud gewonnen worden.

De wedstrijd is live te volgen via ons liveblog of via FEI TV.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties