‘Hoe tof zou dat zijn: ooit Isabell en Isabel aan de dressuurtop’

‘Hoe tof zou dat zijn: ooit Isabell en Isabel aan de dressuurtop’

Isabel Cool - Constand Indoor Brabant 2017 © DigiShots - Jessica van Herk

Isabel Cool was apetrots na haar zege in de Prix st. Georges op Indoor Brabant. De Belgische dressuuramazone kreeg samen met haar paard Constand van de jury in Den Bosch een score van 71,842 procent. Daarmee liet ze de Nederlanders Ilse van Cranenbroek en Diederik van Silfhout achter zich.

Jonge paarden

In deze rubriek rijden veel jonge paarden. De KWPN-hengst Constand is pas net 10 jaar oud. Toch hield hij zich het beste in de huldiging. De ruinen Emerald S en Scenario 2 die zilver en brons wonnen, vonden het veel enger. “Ik ben ook hartstikke blij met mijn proef”, zegt Isabel Cool na afloop tegen Hoefslag. “Vooraf dacht ik: oei, hij is wel een beetje kijkerig. Gelukkig kon ik hem in de ring goed controleren. Het was een geslaagde wedstrijd, zeker in dit sterke deelnemersveld. Vooraf dacht ik dat ‘winnen’ wel een erg positieve gedachte zou zijn. Ik hoopte op een plek in de top-5. Dus ik had het niet echt verwacht.”

Isabell Werth

Naast de stal van Isabel Cool in de Brabanthallen is de stal van Isabell Werth. De olympisch recordkampioene uit Duitsland met (bijna) dezelfde voornaam. “Isabell is een groot voorbeeld voor mij”, zegt de 31-jarige Cool. “Natuurlijk droom ik er ook van om ooit zo goed te worden. Hoe tof zou dat zijn: ooit Isabell en Isabel aan de dressuurtop. Iedereen wil zo goed worden als Isabell Werth.”

Getraind door Sjef Janssen

Sinds kort wordt de Belgische amazone getraind door Sjef Janssen. De man van Anky van Grunsven loopt ook rond op Indoor Brabant en liet Cool al weten dat ze erg goed gereden had. “Het was een hele stap voor mij om bij hem te gaan trainen. Ik heb namelijk nog geen ervaring met het Grand Prix-niveau. Het heeft ook tijd nodig. Ik heb nu 3 talentvolle paarden, waarvan dus deze Constand. Ik denk dat hij wat langer nodig heeft om aan te haken, maar dit kan wel een hele grote worden. Hij is heel standvastig in zijn hoofd, wat absoluut een pluspunt is. Constand heeft nog wel wat moeite met de galop, maar zijn piaffe en passage is geweldig. Mijn doel is nu om deze 3 paarden klaar te stomen voor de Grand Prix. Daarna zien we wel weer verder. Stiekem droom ik natuurlijk van de Olympische Spelen.’

Bekijk hier het wedstrijdverslag van de Lichte Tour.

Bron: Robert Hüsken/Hoefslag

Reacties