Hoe gaat het met Hunter Douglas Sunrise?

Hoe gaat het met Hunter Douglas Sunrise?

0 58

De Grand Prix merrie Sunrise (Singular Joter x Werther) blesseerde zich in december 2010 tijdens het longeren. In eerste instantie dacht men dat het om een lichte blessure ging, maar de merrie bleef het gehele wedstrijdseizoen van 2011 uitgeschakeld. Hierdoor miste de merrie samen met haar amazone Imke Schellekens-Bartels ook nog eens de Europese Kampioenschappen dressuur in Rotterdam.

De Olympische Spelen komen nu rap dichterbij en de grote vraag is of Imke denkt dat haar achttien jaar oude merrie op tijd klaar zal zijn voor een plek in het Nederlandse team.
“Sunrise doet het goed,” aldus Imke. “Ik train haar weer dagelijks maar nog niet heel zwaar. Er staat nog geen wedstrijd gepland. Voor mij is haar gezondheid het belangrijkste en ik wil haar niet onder druk zetten voor het aankomende seizoen. We zien wel hoe het gaat.”

Schellekens-Bartels richt op dit moment haar pijlen op het jonge Grand Prix paard Toots (Jazz x Havidoff) en hoopt de grote zwarte ruin te starten tijdens de Nederlandse observatiewedstrijden voor de Olympische Spelen.

Hoefslag/www.eurodressage.com

Reacties