Hexagon’s Zodinde verder onder Hongaarse amazone

Hexagon’s Zodinde verder onder Hongaarse amazone

0 205
Thamar Zweistra - Hexagons Zodinde KNHS Indoorkampioenschappen 2017 © DigiShots

Stal Hexagon heeft via Facebook laten weten dat Hexagon’s Zodinde verkocht is aan de Hongaarse familie Yom-Tov. De 16-jarige Jazmin Yom-Tov, die al geruime tijd traint bij Stal Hexagon, zal de merrie gaan rijden.

De jonge, talentvolle amazone maakte reeds op 14-jarige leeftijd haar Grand Prix-debuut, met de hengst Sierappel. Afgelopen jaar nam ze met Oldi 67 deel aan het Europees Kampioenschap voor Young Riders.

‘Typisch Hexagon fokproduct

Zodinde is wat stal Hexagon noemt, een ‘typisch Hexagon fokproduct, met drie eigen hengsten op rij: Louisville x Rubiquil x Kwadruto’. De merrie was van jongs af aan succesvol onder Thamar Zweistra en won haar eerste wedstrijd in het Z2 met een score van boven de 70%. In hun eerste Grand Prix doorbraken Zweistra en Zodinde ook gelijk de 70%-grens, waarna er vaak in de prijzen gereden werd.

Voor Jazmin Yom-Tov zal Zodinde een belangrijk paard worden voor de internationale wedstrijden bij de Young Riders.  Daarnaast hoopt de amazone zich met de merrie verder te kunnen ontwikkelen in het rijden van de Grand Prix-oefeningen.

Bron: Facebook Stal Hexagon
Foto: DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Reacties