Zware hersenschudding voor Anna Abbelen

Zware hersenschudding voor Anna Abbelen

0 375
Abbelen
Anna Christina Abbelen en First Lady 212, hier op het EK Young Riders (foto: Digishots)
De Duitse Young Rider-amazone Anna Christina Abbelen liep gisteren een zware hersenschudding op na een ongeluk met haar paard.

Zware hersenschudding

De 21-jarige Abbelen, die op het Europees kampioenschap voor Young Riders deze zomer nog teamgoud en dubbel zilver (voor de kür op muziek en de kür) won, kreeg een ongeluk tijdens haar dagelijkse trainingssessie. Ze werd door haar toppaard First Lady (v. Florencio) uit het zadel gelanceerd, toen de merrie plots naar voren sprong en struikelde.

Abbelen werd onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis. Daar moest ze een nachtje in observatie blijven, omdat er een zware hersenschudding werd vastgesteld.

Abbelen:’Ik kan nog steeds lachen’

‘Ik heb heel veel hoofdpijn en ik denk dat mijn cap gebroken is. Dat zullen we morgen checken. Ik heb ook een kleine blessure aan mijn rug, aan een van de wervels, maar ik ben okee,’ liet Abbelen aan Eurodressage weten. ‘Ik kan nog steeds lachen, en Lady is ook in orde. Ik kan de uitvinder van de cap niet genoeg bedanken! Ik was erg geschrokken, maar ik ben er nog goed vanaf gekomen. Het was de zesde keer dit jaar dat ik van een paard afviel.’

Abbelen is bezig aan haar laatste jaar als Young Rider. In 2018 zal ze de overstap naar de U25 maken.

Bron: Eurodressage

Foto: DigiShots

 

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties