Aris van Manen: ‘Henkie is een vernieuwer’

Aris van Manen: ‘Henkie is een vernieuwer’

0 3168
Henkie

Het Gelders paard staat van origine bekend als een harde, nuchtere werker. In de hogere dressuursport zag men de stoere paarden nog wat minder, maar Henkie (v. Alexandro P) bracht daar na zijn goedkeuring al snel verandering in. Hij wist vriend en vijand te verbazen en zette ook vandaag op het WK Jonge dressuurpaarden het beste Nederlandse resultaat neer.

‘Een 8,2 is jammer’

Onder Adelinde Cornelissen liep Henkie met een 8,8 gemiddeld naar de zesde plaats in de finale voor vijfjarigen. De cijferlijst was indrukwekkend: hij ontving een 8,5 voor de stap, een 9,2 voor de stap, een 9,0 voor de galop, een 8,4 voor submission en een 8,9 voor perspective.

Hengstenhouder Aris van Manen heeft de bruine in gemeenschappelijk eigendom met Jaap van den Berg en Joop van Uytert. Hij is meer dan tevreden met de score. ‘De eerste dag waren we niet helemaal gelukkig met het cijfer voor de stap. Als je gewend bent een 9,2 te krijgen is een 8,2 natuurlijk jammer. Vandaag ontving hij die gelukkig wel en liep hij een hele safe proef met veel kwaliteit.’

Bewezen

De hedendaagse dressuurpaardenfokker maakte tot twee jaar terug weinig gebruik van Gelderse hengsten, maar het succes van Henkie heeft daar verandering in gebracht. De interesse steeg en de dekaantallen groeien nog steeds gestaag.

Van Manen merkt dit ook: ‘Henkie is gewoon een heel goed dressuurpaard met een Gelderse bloedlijn. Hij heeft zich nu al zo vaak bewezen. Niet alleen in de hengstencompetitie, maar ook door de selecties voor het WK te winnen. Henkie is wat dat betreft echt een vernieuwer geweest. Qua stappen, galopperen, kracht, nuchterheid en balans kan hij veel betekenen voor de fokkerij van dressuurpaarden.’

Bron: Hoefslag

Foto: Digishots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 41)

 

 

 

Reacties