Hengstencompetitie: Henkie laat dressuurcollega’s achter zich

Hengstencompetitie: Henkie laat dressuurcollega’s achter zich

0 2437
Adelinde Cornelissen - Henkie
Adelinde Cornelissen - Henkie Anemone Hengstencompetitie Dressuur 2017/2018 © DigiShots

In Kronenberg wordt vanavond de tweede wedstrijd in de hengstencompetitie dressuur gereden, nadat die vorige week niet door kon gaan vanwege de slechte weersomstandigheden. In de klasse M liet de Gelders hengst Henkie zijn dressuurcollega’s achter zich.

88 punten

Niet alleen het publiek, maar ook de jury heeft genoten van de proef van Henkie en Adelinde Cornelissen’, zo sprak juryvoorzitter Karin Retera. ‘Henkie liep een mooie constante proef, zonder daarbij gehaast te worden.’ Retera roemde de mooie stille aanleuning, die bijdroeg aan de 9 voor harmonie.

Het commentaar van de jury: ‘De stap van de Alexandro P-zoon is fenomenaal. Hij laat veel lichaamsgebruik zien; de stap is tactmatig en zuiver, zowel de uitgestrekte als de verzamelde stap. De draf van Henkie is mooi gedragen; het enige wat je kunt opmerken is dat hij iets kort wordt in de hals in de wendingen. De hengst laat al veel verzamelingen zien en komt mooi terug op het achterbeen. De galop dekt veel bodem en is eveneens heel krachtig en gedragen.’ Voor de stap en galop kreeg de hengst een 9,5; de draf en aanleg leverden een 8,5 op.

Total US op twee

Het totaal van 88 punten betekende een ruime overwinning. De winnaar van de eerste wedstrijd, een nu iets gespannen Total US (v. Totilas) werd tweede met Dinja van Liere (85 punten); op de derde plek eindigden ex aequo Hermes (v. Easy Game) met Dinja van Liere en Habanna (v. Vivaldo) met Kirsten Beckers, met 82 punten.

Klasse Z: Gunner KS

Met een correcte proef, waarin vooral de krachtige en souplesse in galop opvallen, schreef Gunner KS de klasse Z van de KWPN hengstencompetitie in Kronenberg op zijn naam.

Met amazone Dana van Lierop behaalde de voshengst Gunner KS (v. Belissimo M) 80 punten, één meer dan Ghandi (v. Bojengel) met Kirsten Brouwer. Na afloop van de proef van Gunner KS werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van zijn fokker Arthur Kleiwegt begin deze maand.

Bron: Hoefslag

Foto: DIgiShots (archief)

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Reacties