Helen Langehanenberg wint WB Grand Prix in Herning

Helen Langehanenberg wint WB Grand Prix in Herning

Helen Langehanenberg en Damsey FRH
Helen Langehanenberg en Damsey FRH

Dit weekend vindt de Wereldbekerwedstrijd plaats in het Duitse Herning. De Duitse amazone Helen Langehanenberg reed vandaag, in het zadel van Damsey FRH, met ruime voorsprong op de concurrentie naar de overwinning.

Helen Langehanenberg bovenaan

Dit was weer de eerste keer sinds augustus dat de Dressage Royal-nazaat in de baan kwam en hij liet gelijk weer goed van zich horen. Zoals we van de combinatie gewend zijn, werd het hoogst gescoord op de uitgestrekte stap. Hier kon de jury negens en zelfs twee tienen voor kwijt. De laatste passage verliep daarentegen niet vlekkeloos en hier werden dan ook drieën en vieren voor genoteerd. Het duo werd niet unaniem aan kop gezet. Waar vier juryleden dit wel deden, zette de Nederlandse Mariette Sanders-Van Gansewinkel hen op een derde plaats. Uiteindelijk was score van 75,625% ruim voldoende om de eerste plaats in beslag te nemen.

Top vijf

De tweede plaats was met 74,065% voor de Zweedse Tinne Vilhelmson Silfvén en Don Auriello. Waar de proef nog wat stroef begon met onvoldoendes voor het binnenkomen, verliep de rest van de proef weer vlekkeloos en scoorden ze veel zevens en achten.

Deen Daniel Bachmann Andersen beleeft een extra goed weekend op deze thuiswedstrijd. Gisteren won hij namelijk de Prix St. George met Blue Hors Zee Me Blue en vanochtend was hij ook al de beste in de Grand Prix Special met Blue Hors Don Olymbrio (v. Jazz). In de, door Blue Hors gesponsorde, Wereldbeker Grand Prix mocht hij zich als derde opstellen. Met de vader van Blue Hors Zee Me Blue, Blue Hors Zack (v. Rousseau), wist hij een score van 73,826% te realiseren. Er werd goed gescoord op het binnenkomen en vooral de drafappuyementen. Punten bleven liggen in de passage en de vliegende wissel na de zigzag.

Vierde werd Duitser Benjamin Werndl met Daily Mirror 9 (v. Damon Hill). Zij scoorden 72,109%. En Kristy Oatley en De Niro-zoon Du Soleil maakten de top vijf compleet met 71,457%.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

Vergelijkbare artikelen

Reacties