Helen Langehanenberg beoordeelt jonge dressuurtalenten

Helen Langehanenberg beoordeelt jonge dressuurtalenten

0 498

Op 20 en 21 februari 2016 organiseert KWPN afdeling Midden Brabant Noord samen met RV De Cowboys uit Berlicum voor de derde keer de Stal van de Sande Dressuurtalent-wedstrijd. De aanleg van vier- en vijfjarige dressuurpaarden staat hierbij centraal.

Dankzij inspanning van hoofdsponsor Stal van de Sande heeft de Duitse olympische dressuuramazone Helen Langehanenberg, voormalige amazone van  Damon Hill, haar medewerking toegezegd. Zij neemt samen met haar partner David Lichtenberg zitting in het jurykorps. Verder maakt ook  Marian Dorresteijn, subtopamazone, trainster en lid van de hengstenkeuringscommissie dressuur, deel uit van de jury.

Zaterdag 20 februari is ingeruimd voor de vijfjarige dressuurtalenten. Op zondag 21 februari is het de beurt aan de vierjarigen. De hoogstgeplaatste paarden worden in de finale overgereden door Arthur van Rooij. Arthur sleepte al vele regionale en nationale titels in de wacht. Zijn recente resultaten met Cupido spreken tot de verbeelding.

De wedstrijd wordt gehouden in manege De Schutskooi, Laar 6 te Berlicum. Op beide dagen zijn er diverse showblokken en clinics.

Persbericht RV De Cowboys

Foto: Remco Veurink

Reacties