Heijkoop blijft constant presteren

Heijkoop blijft constant presteren

0 25

Danielle Heijkoop en Kingsley Siro eindigden zojuist opnieuw op een keurige tweede plaats achter wereldbekerwinnares Helen Langehanenberg en Damon Hill NRW. Heijkoop stuurde haar Gribaldi-nakomeling in de World Dressage Masters Kür op muziek naar 81.30%, achter de Duitse, die haar Donnerhall-afstammeling naar 85.85% liet dansen. Langehanenberg had haar topper er dit keer duidelijk beter aan staan dan in de Grand Prix van gisteren, toen zij weliswaar ook wisten te winnen, maar ook dure fouten maakten. Heijkoop noteerde opnieuw negens en tienen voor de piaffe-tour. In het begin stond de handrem er nog wat op, maar in de laatste piaffe, die aan weerszijden van de AC-lijn wordt gereden, etaleerde Siro zijn kunnen in dit onderdeel. Al met al lijkt de rek er nog altijd niet uit te zijn bij deze combinatie die langzaam richting de wereldtop kruipt.

Ulla Salzgeber (Duitsland) en Herzruf’s Erbe (v. Herzruf) volgden op korte afstand met 81.07%, gevolgd door de Zweed Patrik Kittel met Toy Story (v. Come Back II, 74.40%). Tommie Visser en Vingino (v. Polansky) waren in hun eerste internationale optreden op het allerhoogste niveau goed voor 72.15% en een vijfde plaats. De piaffe was duidelijk een van de highlights in hun verrichting.
Teleurstelling was er bij Katja Gevers, die achtste en laatste werd. Zij maakte met Thriller (v. Gribaldi) een aantal stevige fouten, zoals een overgang in galop tijdens de drafverruiming, maar neemt met de volle broer van Sisther de Jeu wel een top gereden Grand Prix mee naar huis.

Goed gevoel

Langehanenberg was na afloop erg tevreden over haar proef: ‘Gisteren hebben we teleurstellend gereden. We moesten erg lang losrijden in verband met de stormachtige weersomstandigheden. Damon Hill was daarom best wel heet. Vandaag waren de omstandigheden gelukkig weer normaal en hij gaf gedurende de proef een geweldig gevoel. In Stuttgart reden we bijna 90% en ik had toen verwacht dat we over de 90% grens zouden gaan, omdat ik een fantastisch gevoel had. Ook hier was dat gevoel er dus, maar ieder concours is anders en het blijft dus moeilijk te vergelijken. Ik ben in ieder geval heel blij met Dami. Voor mij is hij het allerbeste paard ter wereld.’

Klik hier voor uitslagen.

Bron: Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties