Heb je een vraag? Stel ‘m aan onze hippische duizendpoot!

Heb je een vraag? Stel ‘m aan onze hippische duizendpoot!

Heb je vragen over instructie of wil je meer weten over het trainen van je paarden? Wil je hulp bij de fokkerijkeuze van je merrie? Misschien advies of deze merrie sterwaardig is? Tips voor het rijden van de Pavo Cup of meer weten over grondwerk? Al deze vragen en meer kun je nu via de Hoefslag stellen en wel aan één en dezelfde persoon. Gezien haar achtergrond en expertise kunnen we namelijk gerust stellen dat we hier met een echte hippische duizendpoot te maken hebben. De leukste en meest interessante vragen van onze site- en Facebookbezoekers zal deze dressuurliefhebster maandelijks beantwoorden. Ze stelt zich eerst even aan ons voor.

Introductie

‘Beste bezoeker van de Hoefslag website. Mijn naam is Henriëtte Smits (foto). Het lijkt me bijzonder leuk om jouw (dressuur)gerelateerde vraag op paardengebied te beantwoorden. Schroom niet en leg me je vraag voor, dan ga ik je helpen om je op het juiste spoor te zetten. Ik zal kort wat over mezelf en de paarden vertellen. Ik heb een privéstal in het Brabantse Veghel met één fokmerrie en drie wedstrijdpaarden. Een zevenjarige merrie rijd ik op het moment fanatiek in de klasse Z, de andere paarden worden thuis doorgetraind. Allen zijn zelf door me opgeleid.

Ik train bij de Australiër Tristan Tucker en ik ben zelf instructeur vanaf de basis  tot hogere klassen. De bijzondere trainingswijze van Tristan (active response training) heb ik me eigen gemaakt en er verbluffende resultaten mee geboekt. Deze trainingswijze is zeer effectief en past goed in de wereld van de dressuursport. Denk daarbij aan ontspanning en het loswerken van je paard. Ik geef les en coach ruiters tevens op wedstrijd. Ook laat ik de ruiters een logboek bijhouden om ze bewuster te leren paardrijden.

In mijn vrije tijd behoren de KWPN hengstenkeuring, het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden, het Duitse Bundeschampionat en de hengstenkeuringen van Oldenburg en het BWP tot de jaarlijkse uitstapjes. Ik ben gekwalificeerd MBO-docent paardenhouderij/sport, KWPN/Pavo jurylid en opleider instructeur bij de KNHS.

Met bovengenoemde achtergrond geef ik regelmatig clinics in bewegings- en exterieurbeoordeling paard, grondwerk op de wijze van Tristan Tucker en IBOP- en Pavo Cup-trainingen. Tot slot volg ik op het moment de niveau 5 coachopleiding vanuit NOC*NSF/KNHS.

Eerste vraag

De eerste vraag die we binnen hebben gekregen voor Henriëtte is afkomstig van Demi Hendrix. Zij wilde het volgende weten: ‘Ik ga voor de derde keer in mijn leven een paard kopen. Als ik ga kijken ben ik meestal direct weg van een paard. De koop is dan vaak snel rond. Toch bleken de twee andere paarden die ik eerder heb gekocht niet te zijn wat ik ervan hoopte.  De eerste liep na enkele maanden al kreupel en de andere was niet braaf genoeg. Ik ben op zoek naar een leuk paard waar ik dressuur mee kan rijden op wedstrijd, maar ook lekker mee naar buiten kan.

Nu is mijn vraag, hoe ga jij op zoek naar een paard en zou je wat basistips willen geven voor een eerste bezichtiging?

Stel je vraag

Het antwoord op bovenstaande vraag kun je donderdag op onze website vinden, waarna ook jij je vraag kunt stellen. Mocht je nu al een vraag of probleem willen voorleggen aan onze hippische duizendpoot, dan mag dat natuurlijk ook. Laat dit weten via Facebook (bij het bericht over dit onderwerp) of door een mail te sturen naar hoefslag.nl@sanoma.com o.v.v. ‘vraag voor Henriëtte’

Het kan zijn dat we na indienen van de vraag om meer informatie vragen (via mail of privébericht). We zien je vragen graag tegemoet!

Reacties