HC Ermelo: niemand kan tippen aan Glock’s Toto Jr.

HC Ermelo: niemand kan tippen aan Glock’s Toto Jr.

0 4941

Marieke van der Putten kwam met drie hengsten aan de start in de klasse M van de Isah Hengstencompetitie. Over alle drie was ze tevreden, maar tippen aan toptalent Glock’s Toto Jr. (v.Totilas) lijkt een onmogelijke opgave.

Glock’s Toto Jr.
Met 89 punten zette Glock’s Toto Jr. (Totilas x Desperados) de eerste competitiewedstrijd naar zijn hand. Het was wellicht niet zijn allerbeste proef ooit maar zijn extreme talent kwam wel weer waanzinnig tot uiting. ‘Prijsuitreikingen zijn voor jonge paarden best spannend en Glock’s Toto Jr. heeft er inmiddels al heel wat achter de rug. Ik merkte dat vandaag eigenlijk voor het eerst, dat hij heel iets last van spanning kreeg toen we hier de baan binnen reden. Dat zorgde er voor dat hij soms wat overijverig werd in de proef’, reageerde Marieke van der Putten.

Van der Putten M-Glocks Toto Jr-ERME16L80084
Super tevreden
‘Hij weet gewoon dat het weer moet gebeuren en ook in de prijsuitreiking was hij wel heel wakker vandaag. Maar wát een gave momenten zaten er weer tussen in de proef. Ik ben echt super tevreden, dit paard heeft zo veel kwaliteit dat went voor mij als amazone nooit. Na de Pavo Cup hebben we mooi rustig aan gedaan en er vooral voor gezorgd dat hij het werk heel leuk blijft vinden. De laatste weken richting hengstencompetitie ben ik alles weer wat gaan verfijnen in de training.’ Van juryleden Gert van den Hoorn en Adriaan Hamoen scoorde de blikvanger een 9.5 voor de stap, 9’s voor de draf en aanleg en 8.5-en voor galop en harmonie. Daarmee werd hij iets gestraft op zijn (over)ijverigheid vandaag.

Kracht en kilometers maken
Met de expressieve Geniaal (Vivaldi x Biotop) deelde Marieke van der Putten de derde plaats met de goed galopperende Galaxie (Jazz x Future) onder Diederik van Silfhout. Met haar derde troef, de Uphill-zoon Glock’s Gironn (mv.Ferro) kwam Van der Putten uit op 77 punten. ‘Over beide hengsten ben ik heel tevreden. Ze kunnen nog wat aan kracht winnen, maar tippen aan Glock’s Toto Jr. is op dit moment sowieso een hele opgave!’, lacht de sympathieke amazone.

Totilassen vooraan
De tweede plaats, met 84 punten, werd gedeeld door de Totilas-zoon Governor (mv.Jazz) onder Adelinde Cornelissen en Guardian S (Bodyguard Moorland x Trento B) onder Kirsten Brouwer. Twee hengsten die wisten te overtuigen met hun correcte bewegingsvorm met daarin een goede beentechniek.

Jenneke Smit voor Hoefslag (overname zonder schriftelijke toestemming en bronvermelding niet toegestaan)
Foto’s Leanjo de Koster – Digishots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 18)

Reacties