HC Ermelo: ‘Daily Diamond is een droom’

HC Ermelo: ‘Daily Diamond is een droom’

0 1932
Dana van Lierop - Daily Diamond KWPN Hengstencompetitie 2016 © DigiShots

Verrichtingstopper Daily Diamond (v.Daily Deal) bleek met Dana van Lierop de beste in de klasse L van de Isah Hengstencompetitie. ‘Een droom van een paard‘, vertelt zijn gelukkige amazone na de winnende rit.

Daily Diamond

In de top van het klassement waren de verschillen klein, maar er kan er maar één winnaar zijn. In deze eerste omloop bleek dat de zeer getalenteerde KWPN-goedgekeurde hengst Daily Diamond. ‘Onderweg hier naar toe besefte ik me wel even dat ik hier mijn officiële hengstencompetitie-debuut ging maken met de verrichtingstopper. Dat brengt wel wat druk met zich mee maar mijn doel was om een goede proef te laten zien en tussendoor ook nog te genieten. Want dat doe ik elke dag van Daily Diamond, en dat lukte hier gelukkig ook weer’, vertelt Dana van Lierop.

Dana van Lierop - Daily Diamond KWPN Hengstencompetitie 2016 © DigiShots

Super geconcentreerd

De hengst van Jan Greve, Anneke Vellekoop en Nico Witte kwam tot een score van 84 punten, onder meer dankzij 8.5-en voor zijn draf, galop en aanleg. ‘Daily is een droom van een paard. Hij heeft ontzettend veel kwaliteit, met veel kracht vanuit het achterbeen en veel tact en swung in beweging. Daarbij heeft hij een waanzinnig goed karakter. Hij gedraagt zich helemaal niet als hengst en is super geconcentreerd, dat heeft hij vandaag ook weer laten zien. Ik hoop nog lang van hem te mogen genieten en ben zijn eigenaren heel dankbaar voor deze kans.’

 

Expressieve Trafalgar

De lichtvoetige hengst bleef één punt voor op de imponerend dravende KWPN-goedgekeurde hengst Trafalgar (Totilas x Lord Loxley) onder Marieke van der Putten. De vlijtige hengst werd met een 8.5 voor zijn zeer expressieve draf niet overgewaardeerd en zou in stap wat meer mogen overtuigen. Met hetzelfde puntentotaal kwam de sterk bewegende NRPS-hengst Don Joe (Diëgo x Lord Leatherdale) onder de fijn rijdende Charlotty Fry.  Deze grootramige hengst valt op met zijn sterke galop en goede silhouet.

Jenneke Smit voor Hoefslag (overname zonder schriftelijke toestemming en bronvermelding niet toegestaan)
Foto’s Leanjo de Koster – Digishots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 18)

 

Reacties