Hans Peter Minderhoud uit KNHS-kaders door strengere criteria

Hans Peter Minderhoud uit KNHS-kaders door strengere criteria

0 9481
Hans Peter Minderhoudt
Hans Peter Minderhoud - Glock's Flirt Olympia Horse Show 2016 © DigiShots

De KNHS heeft in overleg met de bondscoaches dressuur, eventing en reining besloten de kadercriteria voor 2018 aan te passen. Voor Hans Peter Minderhoud, toch een van de bekendste Nederlandse dressuurruiters, betekent die aanpassing dat hij in geen enkel kader meer is opgenomen.

Minderhoud en Scholtens buiten alle kaders

De KNSH stelt dat de kaders een afspiegeling van de hedendaagse topsportprestaties. Doordat het niveau alsmaar stijgt, heeft de KNHS nu de kadercriteria in lijn met dat niveau aangepast. Voor het Olympisch kader betekent dat concreet dat de dressuurcombinaties in een cyclus van negen maanden (vroeger was dat een jaar) op minimaal drie wedstrijden een Grand Prix-score van 72% heeft kunnen halen. Twee van die scores moet een combinatie op een FEI-wedstrijd behalen.

Hans Peter Minderhoud valt daardoor zowel met Glock’s Flirt, Glock’s Johson én Zanardi buiten de kaders. Met de twee eerste paarden startte hij slechts twee keer. Zijn scores waren wel hoog genoeg, maar hij komt niet aan de drie scores die nodig zijn. Minderhoud kwam met Zanardi pas in december in het B-kader, maar valt daar nu ook buiten. Voor Emmelie Scholtens en Apache heeft de aanpassing hetzelfde gevolg, Adelinde Cornelissen is met Aqiedo nu in het B-kader opgenomen.

Ook veel veranderingen in jeugdkaders

De A-kaderscore voor de jeugdkaders is verhoogd van 70% naar 71%, voor het B-kader stijgt ze van 68% naar 69%. Die scores moeten drie keer behaald worden in een periode van negen maanden én een score moet de combinatie halen op een CDI.

In het A-kader U25 blijven alleen Anne Meulendijks met MDH Avanti N.O.P. en Denise Nekemen met Boston STH over. Jeanine Nieuwenhuis (TC Athene) en Maxime van der Vlist (Bailey) komen in het B-kader terecht. Geert Hofland (Oswin) en Jill Huijbrechts (Eventz Zamacho) vallen buiten de kaders.

Bij de Young Riders is Esmée Jonkers nog A-kaderruiter, met Chaina. Bo Oudhof (Colt Sollenburg), Lisanne Zoutendijk (Kostendrukkers Ringo Star) en Febe van Zwambagt (FS Las Vegas) zitten nu in het B-kader, waar ook Donkers met Zaffier deel van uitmaakt. Thalia Rockx maakt met Verdi de la Fazenda geen deel meer uit van een Young Riders-kader.

Juniorenamazones Zoë Kuintjes (Primeval Brittsion) en Daphne van Peperstraten (Greenpoint’s Cupido) hebben hun A-kaderplaats kunnen handhaven. Florence Siemer en Zidane zijn nu een B-kader combinatie, net als Thalia Rockx en Golden Dancer de la Fazenda.

De enige A-kadercombinatie bij de ponyruiters is Micky Schelstraete met Elin’s Noncisdador. Thessa Gilbers (Baumann’s Despino) en Shanna Baars (Camillo du Bois) zijn nu opgenomen in het B-kader.

Bron: Persbericht KNHS/Hoefslag

Foto: DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

 

 

 

 

 

Reacties