Hans Peter Minderhoud: ‘Dit kan gebeuren met paarden’

Hans Peter Minderhoud: ‘Dit kan gebeuren met paarden’

0 1441
Hans Peter Minderhoud - Glock's Flirt Jumping Indoor Maastricht 2016 © DigiShots

Gisteren werd bekend dat Hans Peter Minderhoud en Glock’s Flirt niet zullen afreizen naar Omaha voor de wereldbeker finale, doordat de vosruin kreupel is. Op de Facebook-pagina van Glock Horse Performance Center laat de ruiter van zich horen.

Domper

De regerend wereldbekerwinnaar bedankt iedereen voor de lieve berichten. ‘Het was zo’n domper gisteren. Maar iedereen weet het: als je met paarden werkt, kan dit gebeuren’, zegt Minderhoud. ‘We geven Flirty alle tijd om te herstellen, maar we komen zeker weer terug!’

Minderhoud en de Florestan-zoon waren een van de favorieten voor de winst in Omaha. Tijdens de laatste kwalificatiewedstrijd op Indoor Brabant wist de combinatie nog ruim 84% te scoren in de Grand Prix kür op muziek.

Toch naar Omaha

Het Glock-team zal alsnog afreizen naar de Verenigde Staten, want ook Edward Gal heeft zich met de KWPN-goedgekeurde hengst Glock’s Voice (v. De Niro) geplaatst voor de finale. Voice vertrok vanochtend vroeg en zal bij aankomst in de Verenigde Staten twee dagen in quarantaine gaan, net als de andere deelnemende paarden.

Bron: Facebook/Hoefslag

Foto: Digishots

Reacties