Handsome O: Van Schaik niet alleen in haar verhaal *Update*

Handsome O: Van Schaik niet alleen in haar verhaal *Update*

0 3095

De zaak Handsome O krijgt een nieuwe impuls. Het leek erop alsof eigenaresse Andresen alleen zou staan in haar verhaal dat de hengst al een hanentred zou hebben ten tijde van de veiling. Immers, getuige Anniek van Schaik zou de enige zijn die op papier heeft verklaard dat fysiotherapeute Tuna Morriën heeft gezegd dat Handsome O wel degelijk een hanentred heeft en niet verkocht zou mogen worden.

Ondanks de stellige ontkenning van Morriën dat zij dat beweerd heeft,  zou Van Schaik niet de enige zijn die haar dit heeft horen zeggen. Ook een andere getuige, een stalgenoot van Van Schaik, zou eenzelfde verklaring als die van Van Schaik notarieel hebben laten vastleggen.

In deze verklaring is eveneens te lezen dat Morriën in het voorjaar van 2015 heeft verteld dat Handsome O al aan hanentred zou lijden en dat hij toch geveild was, omdat het ‘in het werk niet te zien was’. Zowel Van Schaik als haar stalgenoot zijn, naar eigen zeggen, niet onder druk gezet, zoals vermoed werd door een van de getuigen, Jacques Maree.

Tunna Morriën geeft aan wel het gevoel gehad te hebben door de advocaat van Andresen onder druk gezet te zijn en heeft daarom een klacht ingediend bij de deken. Die achtte de klacht van Morriën dusdanig serieus dat hij deze heeft doorgestuurd naar het hoger gerechtelijk orgaan, de Raad van Discipline.

KSS-advocaat Wibe Reddingius reageert: ‘Alle verklaringen onder ede wijzen diametraal de andere kant op. Vooral omdat niemand weet van een tweede persoon en de verklaring die zou zijn ingebracht, laat staan dat deze verklaring überhaupt bestaat. Het bestaan van de verklaring is niet onderbouwd en het KWPN laat zich verder niet leiden door geruchten.’

Bron: Hoefslag

Foto: Dirk Caremans

Reacties