CDI Zeeland Outdoor: ‘Handelspaard’ zegeviert in Grand Prix

CDI Zeeland Outdoor: ‘Handelspaard’ zegeviert in Grand Prix

0 1219

In de Grand Prix voorkwam de Zweedse amazone Malin Nilsson een Nederlandse overwinning. Met Bon-Ami scoorde ze 73,360%, een half puntje meer dan Daniëlle Heijkoop met Siro (foto).

De stalamazone van Patrik Kittel rijdt nog maar een paar maanden op dit niveau met de zwarte zoon van Johnson. Klein Hollands tintje dus aan deze strik: de elfjarige ruin is in ons land geboren en geregistreerd bij het KWPN. Op Stal Kittel wordt Bon-Ami aangeprezen als handelspaard.

Op het nippertje nestelde ook de Duitse Charlott-Maria Schürmann zich nog boven Heijkoop. Met de veertienjarige hengst Burlington FRH (v. Breitling W) behaalde ze 73,280%.

Cornelissen groet af

Mooie derde plek dus voor Daniëlle Heijkoop, die haar naaste Nederlandse concurrenten Patrick van der Meer, Jeannette Haazen en Adelinde Cornelissen de baas bleef. Met Siro reed ze 73,10% bij elkaar, duidelijk meer dan Van der Meer met Rousseau-zoon Zippo (72,120%), Haazen met Dabanos (71,920%) en Cornelissen met de KWPN-hengst Aqiedo (71,440%).

Ook nog boven de 70% was er voor Heijkoop met haar andere troef, de Gribaldi-zoon Badari. Adelinde Cornelissen daarentegen, groette af met haar andere Grand Prix-paard, Zephyr.

Uitslag Grand Prix CDI3* Zeeland Outdoor.

Foto: Remco Veurink

Reacties