Haeden, Isabel en Jupiter winnen Pavo Cup selectie *fotoverslag*

Haeden, Isabel en Jupiter winnen Pavo Cup selectie *fotoverslag*

Pavo Cup Jupiter en Franka Loos
Jupiter en Franka Loos

Op de Centrale Keuring van Brabant in De Mortel konden bij de voorselectie van de Pavo Cup acht vier-, twee vijf- en drie zesjarigen geselecteerd worden voor de halve finale. Twee paarden kwamen uit op de hoogste dagscore: 83 punten.

Everdale-nafok op Pavo Cup

Van de vijftien deelnemende vierjarigen, stamde er maarliefst vijf af van de hengst Everdale. Ook de winnaar van deze leeftijdscategorie was een zoon van de Zware Tour-hengst. Jupiter (mv. Negro) mocht zich onder Franka Loos vooraan opstellen. De ruin van Van Olst Horses kwam uit op 81 punten. ‘Misschien niet de meest grootramige, maar wel een heel correct en functioneel dressuurpaard. Hij heeft drie goede basisgangen, waarin hij zich fijn laat rijden en hij liet een constante verrichting zien.’

Op een tweede plaats eindigde Emmelie Scholtens met de Joe, een zoon van Blue Hors Zatchmo. Hoewel de combinatie imponerend voor de baan ging, bleven de punten met een totaal van 78 enigszins uit. De derde plaats werd gedeeld door Jaguar-Utopia (Lord Leatherdale x Negro) onder Bart Veeze en JFK (Forty x Zhivago) onder Theo Hanzon. Beide combinaties scoorde 77 punten.

Artikel gaat verder onder foto’s.

Pavo Cup Joe en Emmelie Scholtens
Joe en Emmelie Scholtens
Pavo Cup JFK en Theo Hanzon
JFK en Theo Hanzon
Pavo Cup Jaguar-Utopia en Bart Veeze
Jaguar-Utopia en Bart Veeze

Hoogste dagscore voor Isabel

De Totilas-dochter Isabel sleepte als beste vijfjarige een ticket voor de halve finale binnen. Onder Charissa Buurmeijer kwam deze halfzus van KWPN-hengsten Bretton Woods en Chagall uit op 83 punten. ‘Deze fijne merrie liet met name in haar goede galop een goed gebruik van het achterbeen gezien. Ze galoppeert goed met de schoft omhoog, en stapt en draaft op eveneens een goede manier.’

Verder mocht er nog één andere vijfjarige door: Ibeaulina. Deze dochter van Charmeur liep onder Jose van Haaren naar 78 punten.

Pavo Cup Isabel en Charissa Buurmeijer
Isabel en Charissa Buurmeijer
Pavo Cup Ibeaulina en Jose van Haaren
Ibeaulina en Jose van Haaren

Zelfde punten voor Haeden

Met hetzelfde puntentotaal won de Chippendale-zoon Haeden (mv. Haarlem) voor het derde jaar op rij de Pavo Cup voorselectie. Deze ruin werd voorgesteld door eigenaresse Ingrid Malan. ‘Een heel compleet dressuurpaard, die correct wordt voorgesteld en met veel schwung beweegt. Ook het achterbeengebruik van Haeden valt positief op’, lichtte Arie Hamoen als juryvoorzitter toe.

JFK is niet het enige paard waarmee Theo Hanzon door is naar Ermelo. Met de zesjarige Heracles (Jazz x Don Shufro) heeft hij ook een startplek weten te bemachtigen. De combinatie werd beloond met 82 punten, goed voor de tweede plek.

Pavo Cup Haeden en Ingrid Malan
Haeden en Ingrid Malan
Heracles en Theo Hanzon Pavo Cup
Heracles en Theo Hanzon

Bron: KWPN/Hoefslag, overname zonder toestemming en bronvermelding is niet toegestaan

Foto’s Timo Martis voor Hoefslag

Reacties