Gwendelyn Vollebregt wint ook vierde selectie Kingsley Future Cup

Gwendelyn Vollebregt wint ook vierde selectie Kingsley Future Cup

Gister reden de Zuid-Europese barokke types op Z1, Z2 en ZZ-Licht niveau hun vierde selectiewedstrijd van de Kingsley Future Cup in Pijnacker. Net als in de eerste selectiewedstrijd won Gwendelyn Vollebregt met haar BS Bucefalo XL. De Z1-proef leverde ruim 64% op en daarmee is tevens het startbewijs voor de Z2 op zak.

Stoerder

“Met losrijden voelde hij al hartstikke goed en in de proef ook. Het stappen was rustiger en beter dan de vorige keer. In de draf probeerde ik hem wat stoerder te laten draven en ook dit lukte. Hier heb ik samen met mijn instructrice Jeanine Nieuwenhuis aan gewerkt. Ik had helemaal niet verwacht dat ik zou winnen. Helaas zaten er wel een paar fouten in mijn proef, maar dat is het risico”, is Gwendelyn realistisch.

Laatste punt

“Ik ben wel super blij met deze dikke winstpunt, want hierdoor ben ik nu Z2 startgerechtigd. Al ga ik me eerst nog verder richten op de Kingsley Future Cup in de Z1. De 24e wil ik ook mee doen in Haarlem en ik hoop me dan te selecteren voor de finale-clinic op Jumping Amsterdam”, is de amazone enthousiast. (CdB)

Klik hier voor meer informatie over de Kingsley Future Cup.

Foto: Sanne Wiering

Reacties