Grand Prix-paard Sammy Deluxe breekt been

Grand Prix-paard Sammy Deluxe breekt been

0 595

De Duitse Grand Prix-ruiter Hubertus Schmidt verliest zijn Grand Prix-paard Sammy Deluxe 4. Na een onschuldige operatie viel de ruin toen hij bijkwam uit de narcose en brak een been.

De Sir Donnerhall I-zoon kwam als zesjarige als trainingspaard op stal bij Hubertus Schmidt, die meteen weg was van de stoere bruine vanwege diens mooie en actieve draf. Vandaar dat hij Sammy Deluxe zelf kocht. De hooggespannen verwachtingen werden niet beschaamd. In 2012 kwalificeerde hij zich voor het Bundeschampionat en de jaren die volgden ontwikkelde hij zich verder in de Grand Prix-proeven voor jonge paarden.

GP-debuut als achtjarige

In 2014 bracht Schmidt de toen achtjarige Sammy Deluxe voor het eerst uit in de internationale Grand Prix, met mooie scores van boven de 70% op de CDI4* in Hamburg Cappeln. Eind 2015 was het laatste internationale optreden van het duo. De teugels van Sammy Deluxe werden vorig jaar overgenomen door Ivan Nieto Sanchez, de Spaanse stalruiter van Schmidt, die er afgelopen maand zijn eerste GP en GPS mee won.

Schmidt noemt Sammy een schat van een paard, dat zeer ongecompliceerd was. Hij toonde zich altijd super intelligent en blonk vooral uit in de passage en piaffe.

Sammy Deluxe werd zestien jaar.

Hubertus Schmidt/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 21)

Reacties