Grand Prix-paard Zygrande le Coupied verdwenen *Update II*

Grand Prix-paard Zygrande le Coupied verdwenen *Update II*

0 7379

De ruin Zygrande Le Coupied (Krack C x Ferro) is sinds vrijdag spoorloos verdwenen. Dat meldt Theo Verboort die de ruin van de rechter toegewezen heeft gekregen. Het Grand Prix-paard is voor het laatst gezien met zijn amazone, Ceylan Avinal, die eerder claimde het eigendomsrecht op de twaalfjarige ruin te hebben. Avinals advocaat Stephan Wensing meldt echter dat er van geen verdwijning sprake kan zijn: “Het vonnis is nog niet eens van kracht.”

Over het paard is daarom een gerechtelijke procedure gevoerd, waarbij de deurwaarder beslag heeft gelegd op het paard en zijn paspoort. Nadat bekend werd dat de rechter heeft geoordeeld dat het paard terug moet naar de rechtmatige eigenaar, Theo Verboort, is Zygrande le Coupied weggehaald bij de manege waar hij gestald stond. Sindsdien is het paard spoorloos en houdt Avinal zich onbereikbaar.

Niet ontvreemd

Wensing: “Het klopt dat Zygrande is opgehaald van de Goubergh waar hij stond. Dit is om te voorkomen dat het paard via Verboort kwijtraakt.” Volgens Wensing is Avinal bang dat het paard via Verboort de handel in gaat. “Maar het paard is niet ontvreemd, want dit vonnis is pas twee weken na uitspraak van kracht. En zo lang geleden was deze uitspraak niet.”

Volgens de advocaat van Vervoort Mr Danny Nomen is er wel degelijk sprake van ontvreemding. “Dat wij dit paard nu zoeken heeft niets te maken met het vonnis dat inderdaad nog niet van kracht is. Er ligt al sinds 2015 een beslag op het paard en nu is het ineens verdwenen. Daar maakt mijn cliënt zich zorgen om.”

Bizarre beslissing

“Het is een bizarre beslissing die de rechter in deze genomen heeft”, aldus Wensing die de zaak heeft overgenomen van een andere advocaat. “De moeder heeft de afgelopen zes jaar alles voor het paard betaald, en Ceylan heeft het paard opgeleid. Dan is er sprake van retentierecht want het paard is in waarde toegenomen. Het kan dan niet zo zijn dat het paard zo maar weer moet worden afgegeven.”

Daarnaast kleven er nog andere bezwaren aan afgifte aan Vervoort. “Er is nog een derde partij  financieel betrokken bij dit paard. Een investeerder. Dan zou die zijn geld ook kwijt zijn.”

Betaling

Zygrande le Coupied werd het twistpunt in deze zaak toen Verboort, de ex van Avinals moeder, failliet ging. “Toen wilde hij ineens het paard terug”, aldus Wensing. Verboort kocht het paard destijds bij Frenk Jespers, maar volgens Avinal had zij Vervoort het geld gegeven.

“Dat is bevestigd door haar moeder en biologische vader, maar dat bewijs heeft de rechtbank terzijde geschoven”, verklaart Wensing. Hij wacht nu af welke stappen Vervoort en zijn advocaat gaan ondernemen.

Nomen: “Voorlopig wachten wij eerst even af welke stappen de politie gaan nemen.”

Bron: Persbericht/ Hoefslag, Albertine Nannings

Foto: DigiShots

Reacties