Grand Prix-hengst Rosevelt (16) met pensioen

Grand Prix-hengst Rosevelt (16) met pensioen

0 522
Allison Brock, Rosevelt
Allison M Brock - Rosevelt Grand Prix Individual CDI3* CHIO Rotterdam 2016 © DigiShots - Lysanne Eijlander

De zestienjarige Hannoveranerhengst Rosevelt, het paard van de Amerikaanse Grand Prix-amazone Allison Brock, is met pensioen gegaan. Rosevelt liep na de Olympische Spelen van Rio een blessure op en kon niet meer terug op niveau komen.

Ontdekt door Reesink

De Rotspon-zoon werd gefokt in Duitsland, en werd als jong paard ontdekt door de Nederlandse paardenhandelaar Eugene Reesink. Rosevelt werd in Denemarken en Zweden goedgekeurd voor de dekdienst en was in die landen ook de beste op de hengstenkeuringen. Hij nam ook deel aan het WK voor jonge paarden in Hannover (2006). In maart 2007 verkocht Reesink Rosevelt aan het Amerikaanse koppel Fritz en Claudine Kundrun. Reesink bleef wel verantwoordelijk voor de hengst, die in Zweden ter dekking stond.

Met Minderhoud vijfde op WK Jonge Paarden in Verden

In juni 2007 kreeg Rosevelt Hans Peter Minderhoud in het zadel. De combinatie nam deel aan het WK voor jonge paarden in Verden, waar ze vijfde werden bij de vijfjarigen. Daarna vertrok Rosevelt opnieuw naar Zweden, waar hij bij Jan Brink werd ingezet als dekhengst en getraind werd. In 2010 verhuisde hij naar Deer Meadow Farms in Keswick, VS. Daar kreeg hij Allison Brock als ruiter. Zij was daarvoor de groom van Sue Blinks, een andere ruiter van de familie Kundrun.

Rio 2016 laatste wedstrijd

Brock en Rosevelt maakten in 2013 hun Grand Prix-debuut en werkten gestaag aan de weg naar de top. Ze werden geselecteerd voor de Olympische Spelen van Rio in 2016, maar dat zou de laatste wedstrijd van Rosevelt worden. Kort na de Spelen blesseerde Rosevelt zich, en zijn geplande comeback in de lente van 2017 werd geen realiteit. Brock zei begin deze maand nog in een interview met Eurodressage: ‘Hij heeft het afgelopen jaar heel wat verschillende gezondheidsproblemen gehad. Ik was optimistisch over zijn terugkeer naar het wedstrijdcircuit, maar die droom moet ik laten varen.’

Volgens zijn eigenaars is Rosevelt dan wel niet meer geschikt als topsportpaard, maar wel gezond genoeg om ritjes te maken met Claudine Kundrun. Hij zou ook een goed leerpaard zijn voor een jonge ruiter.

Bron: Eurodressage

Foto: DigiShots

 

Reacties