WE is the new GP

WE is the new GP

Margo Timmermans en Eline van Koningsveld, beide Grand Prix amazones, hebben een nieuwe uitdaging gevonden. Ze rijden Working Equitation en hebben hier zoveel plezier in dat er meteen ook serieuze doelen zijn gesteld. In deze blog lees je er meer over.

Eline brandt los: “Wat doe je zoal in een Corona jaar…? Nou plannen maken die dan weer niet doorgaan. Doelen stellen en dan maar iets verder vooruit kijken, 2021 een EK Working Equitation, haalbaar geen idee… Zo eindigde 2020; eind november op de clinic bij Nuno Avelar toch een Working Equitation les gepland in plaats van de Grand Prix dressuurles. Het balletje is gaan rollen… Het éénhandig rijden was iets waar ik ontzettend tegenop zag, maar wonder boven wonder maakt het Zaf (Fitterdier’s Zafira Dona) dus helemaal niet uit of ik met één of twee handen rijd. Op de driedaagse clinic van Nuno Avelar op vrijdags de Grand Prix dressuur proef geoefend en op zaterdag en zondag de stoute schoenen aangetrokken en éénhandig de trail gereden. Goh, wat was dat leuk en gaaf! We gingen gelijk een stapje verder en ‘go go go’ nu een speedtrail. Zo reed ik op zondag avond naar huis vanuit Emmen waar we bij thuiskomst weer in een lockdown gingen. Dressuurwedstijden zitten er even niet in dus onze focus op de Working Equitation.”

Stoute schoenen

“Het is zo grappig hoe ik ermee in aanraking ben gekomen”, vertelt Margo. “Een jaar geleden kwam ik per toeval in contact met Eline. Er was een dressuurtraining vrijgekomen bij Nuno en dat had ze op facebook gezet. Dus zo gezegd zo gedaan. Het klikte goed tussen Nuno en mij en er kwamen nog twee vervolgtrainingen. Deze trainingen reed ik met mijn jongere paard Johnny. Gaandeweg bespraken we wat zij deden. De trail rijden. Ik reed ondertussen al zes jaar Grand Prix met Catch Me en was wel op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dus de stoute schoenen aangetrokken en gewoon een keer samen met Eline thuis wat obstakels neergezet. Kei leuk! Daarna verder overleg gedaan en jawel de eerste trainingen zijn een feit. Catch Me vindt het echt leuk en het lijkt of hij ook erg handig is in deze dingen. Voor mij is alles nieuw dus gaandeweg maak ik veel fouten en zo leer ik de regels.”

Wat gebeurt er als je Eline en Margo met elkaar laat trainen?

Dan krijg je girls on a mission!! Graag willen we jullie met regelmatige update meenemen in onze weg richting het EK deze zomer.

Foto’s: Maid of R Pictures

Reacties