GP Olympia: Zege voor Hester, HP en Edward twee en drie

GP Olympia: Zege voor Hester, HP en Edward twee en drie

0 605
Carl Hester-Nip Tuck

Op de London International Horse Show in Olympia draait het vanavond wat het publiek betreft vooral om ‘Golden Year with Carl, Charlotte en Valegro’, na de Grand Prix, maar toch moet eerst de toch ook niet onbelangrijke GP afgewerkt worden, met vijftien starts.

Voor de pauze komen acht combinaties in actie, waaronder voor ons land als enige Edward Gal met Glock’s Voice. Sinds Rio kwam Edard niet in de ring met de de Niro-zoon. De veertienjarige hengst houdt niet van halthouden, dat heeft hij al vaker laten zien. Mooie scharende appuyementen, vloeiend en actief achterwaarts. Veel power in de uitgestrekte draf en goede overgang naar passage. Jammer van de open mond. Super wissels om de twee, bij de wissels om de pas kon Voice wat meer bodem pakken.

London loves Edward

Edward Gal - Glock's Voice Olympia Horse Show 2016 © DigiShots
Edward Gal – Glock’s Voice op Olympia Horse Show 2016 © DigiShots

Het lijkt alsof Voice een voetje laat staan in een van de pirouettes. Ook bij het groeten op de laatste middenlijn blijft Voice niet echt fijn stilstaan. De gehele proef was de hengst wat kort in de hals, maar echte fouten waren er niet en de hengst wordt nog altijd expressiever, met name in piaffe. Vet applaus van het publiek! In het blokje van zeven combinaties voor de pauze staat Edward met Voice ver bovenaan met 74,300%.

Ruim 71% voor Thriller

Sympathieke test van Katja Gevers met Thriller, zonder fouten. Niet heel expressief, maar wel heel correct, op een wat slordige zigzag na. Thriller wordt wel nog altijd beter en vriendelijker en Katja is een mooie amazone, die fijn inwerkt: vierde plek op dit moment met 71,040%.

Fijne Flirt

Hans Peter Minderhoud begint met een prachtige uitgestrekte draf en heel expressieve appuyementen. Flirt lijkt gespannen in de eerste passage-piaffe, waardoor hij achter de loodlijn komt en bijna achterwaarts lijkt te gaan in de piaffe. Stap niet relaxt. Tweede piaffe is een stuk beter. In de wissel om de twee blijft Flirt niet mooi recht, maar weer geweldige laatste uitgestrekte draf, waarbij de vosruin wat meer lengte in de hals mag hebben. Op de laatste middenlijn vertoont hij weer zijn ‘zwaaiende’ passage: 76,300%, precies twee procent voorbij partner Edward Gal en eerste plek op dit moment!

Favoriet Hester op één

Zoals voorspeld zit het venijn in deze proef in de staart, met ‘de meester’ Carl Hester himself als laatste starter. Vóór hem had landgenote Laura Tomlinson problemen met een terughoudende en gespannen Rosalie B, die niet hoger kwam dan 66,280%. Ook Jazz-zoon Vancouver K van Judy Reynolds heeft wel eens fijner gelopen, maar kwam toch nog met een score boven de 70% uit de baan. De unanieme zege in Olympia was echter voor topfavoriet Hester, met 77,540%. Nederland eindigt op twee, drie en zes!

Uitslag WB Grand Prix Olympia.

Foto: DigiShots

Reacties