Governor onder zadel Cornelissen

Governor onder zadel Cornelissen

De vandaag tijdens de KWPN-keuring als tweede geëindigde hengst Governor-STR zal volgens de planning in de nabije toekomst onder het zadel van Adelinde Cornelissen verschijnen. De Totilas-zoon uit een volle zus van Jerich Parzival neemt eerst nog deel aan het KWPN-verrichtingsonderzoek, waarna de verdere opleiding onder de hoede van Cornelissen zal komen.
Dit betekent dat opnieuw een zoon uit de eerste jaargang van Totilas onder het zadel van een Nederlandse topruiter belandt. Eerder al was bekend dat Edward Gal zich zou gaan ontfermen over de opleiding van Glock’s Toto Jr. (mv. Desperados). De reeds in Hannover gekeurde hengst werd net als Governor aangewezen voor het KWPN-verrichtingsonderzoek.

De keuze voor Adelinde Cornelissen als amazone is gedaan in samenspraak met Governors eigenaar Gerard Korbeld. Hij stelde al eerder paarden, allen familieleden van Parzival, ter beschikking aan de topamazone en heeft tevens de springhengst Carambole voor Willem Greve en de Nederlandse sport weten te behouden. Een uitgebreid interview met paardeneigenaar Gerard Korbeld vind je in het februarinummer van de Hoefslag.

(foto: Persburo Melissen)

Bron: Hoefslag

Reacties