Goud voor Academy Bartels-merrie Victoria in Zuid-Afrika

Goud voor Academy Bartels-merrie Victoria in Zuid-Afrika

0 401
Nicole Smith - Victoria Alltech FEI World Equestrian Games™ 2014 - Normandy, France. © DigiShots

Misschien kun je je haar nog herinneren onder het zadel van Imke Schellekens-Bartels, de merrie Victoria. Sinds 2013 rijdt de Zuid-Afrikaanse Nicole Smith haar. Afgelopen weekend werd de combinatie kampioen in de Zware Tour in haar land.

Smith en Victoria bleven elf concurrenten voor in de Zware Tour.19 jaren kon niemand om de dochter van Havidoff heen. Elf Zware Tour-ruiters bleven ze de baas, met een score van 67,800%.

WEG

De amazone traint sinds 2012 in Europa, waar ze Victoria ontdekte bij Academy Bartels. In 2014 vertegenwoordigde ze Zuid-Afrika op de World Equestrian Games in Caen, waarna ze ging trainen bij Hubertus Schmidt. In 2016 was hun laatste Europese wedstrijd, op het CDI Lier. Begin dit jaar verhuisde Victoria naar het thuisland van haar amazone.

Relaxed

De verandering van klimaat en cultuur doet de merrie goed, vertelt Smith aan Eurodressage. ‘We reden een nette proef, ze bleef rustig maar attent en we hadden geen grote fouten.’ De merrie gaat nu met pensioen en zal nog worden gereden door de moeder en de zus van Nicole Smith.

Het zilver ging naar Leanne Cutting mte de tienjarige KWPN-merrie Cinderalla (Gribaldi x Oscar), gevolgd door Chere Burger met de Friese hengst Anders, die als allereerste Fries op een groot kampioenschap deelnam aan de WEG in 2014.

Bron: Eurodressage

Foto: DigiShots

Vergelijkbare artikelen

Reacties