Glock’s Voice richting top tien

Glock’s Voice richting top tien

0 47
Edward Gal
Edward Gal en Voice stellen kandidatuur voor Rio

Op de nieuwe FEI ranking voor dressuurcombinaties hebben Edward Gal en Glock’s Voice (v. De Niro) een reuzensprong gemaakt. Na hun zeer geslaagde internationale debuut in Stockholm (derde in de Grand Prix; tweede in de Kür) kon het duo een berg punten bijschrijven, waardoor ze van 79 naar 13 stijgen. Hetzelfde geldt in mindere mate voor Hans Peter Minderhoud, die in de Zweedse stad tweede en derde werd. Met Glock’s Romanov (v. Rohdiamant) klimt hij van 31 naar 22. Patrick van der Meer en Uzzo (v. Lancet) gaan ook een paar plaatsen omhoog en staan nu op 23, net voor Daniëlle Heijkoop met Kingsley Siro (v. Gribaldi).

De top tien blijft aardig in balans. Charlotte Dujardin en Valegro (v. Negro) staan nog op één, terwijl Helen Langehanenberg met Damon Hill NRW (v. Donnerhall), Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival NOP (v. Jazz) en nogmaals Edward Gal, met Glock’s Undercover (v. Ferro), hun top vier posities stevig vasthouden.

Opvallend is dat Nederland maar liefst zes combinaties in de top 25 heeft, terwijl eeuwige concurrent Duitsland er vijf bij de beste 25 ziet staan. (Foto: DigiShots)

Klik hier voor de FEI ranking van dressuurcombinaties.

FEI/Hoefslag

 

Reacties