Undercover en Siro niet naar WEG

Undercover en Siro niet naar WEG

0 244

Na uitvoerige onderzoeken door de dierenarts is het vandaag helaas definitief: Edward Gal zal zijn toppaard, Glock’s Undercover, thuis moeten laten. De Ferro-zoon toonde zich maandag en dinsdag in het trainingskamp, tijdens de teamtraining met Wim Ernes in indrukwekkende vorm, maar gisterochtend bewoog hij zich niet goed. De dierenarts constateerde een probleem aan halswervel. De wervel kon door een fysiotherapeut weer gemobiliseerd worden, maar een lichte ontsteking bezorgt de KWPN ruin pijn.

“Dat moet dinsdag na de teamtraining buiten of in de box gebeurd zijn. Iets wat met de juiste medicijnen in een week weer genezen kan zijn. Om hem de pijn te besparen en geen enkel risico te nemen, laten we hem behandelen. Daarom blijft Fritsie thuis in Nederland. Hoe jammer we het ook vinden, voor ons staat niet het sportieve succes, maar het welzijn van onze paarden op de eerste plaats.“, aldus trainer Nicole Werner en de beide Glock ruiters Edward Gal en Hans Peter Minderhoud. Om zijn team te ondersteunen, zal de huidige wereldkampioen Edward Gal nu Glock’s Voice naar de Wereldruiterspelen meenemen.

Ook Siro valt uit

Ook Kingsley Siro N.O.P. van dressuuramazone Daniëlle Heijkoop bleek vanmorgen bij de veterinaire controle te kampen met een blessure. Waarschijnlijk heeft de zoon van Gribaldi zichzelf aangetikt tijdens de training. Reservecombinatie Diederik van Silfhout zal de plaats van Heijkoop opvullen met Arlando NH N.O.P.. “Het is een enorme tegenslag,” zegt bondscoach Wim Ernes, “maar met het dressuurteam bestaande uit deze twee reservecombinaties en Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival N.O.P. en Hans Peter Minderhoud met Glock’s Johnson TN kunnen we nog steeds meedoen voor de medailles op het WK.”
Heijkoop reageert op Facebook: ‘Wat een rotweek, tijdens het trainingskamp in Vorden met Anky (van Grunsven, red) en Wim (Ernes, red)) liep Kingsley Siro NOP echt top totdat hij zichzelf aantikte. Helaas nu nog te pijnlijk op harde ondergrond, heb wel de hele week normaal kunnen trainen, maar het risico is te groot voor het WK.’

Athene 2004

Dit scenario roept herinneringen op aan de Olympische Spelen van 2004 (Athene), toen zowel Gal’s Lingh als Antoinette Falandt’s Jarwo vlak voor aanvang uitvielen. Lingh blesseerde zich tijdens een misstap van de laadklep en ook Jarwo blesseerde zich vlak voor de reis. Imke Schellekens-Bartels (Lancet) en Marlies van Baalen (Idocus) kwamen toen als reservecombinaties in actie voor Nederland.

Persbericht Glock/Hoefslag/KNHS Foto: Dirk Caremans

Reacties