Glock’s Flirt niet fit in Lyon

Glock’s Flirt niet fit in Lyon

0 523

Hans Peter Minderhoud doet niet mee aan de Wereldbekerwedstrijd in Lyon. Aangekomen in de Franse stad bleek Glock’s Flirt wat verhoging te hebben, waarna de ruiter uit Oosterbeek besloot de vosruin van Florestan I niet te starten. Zodra Flirt weer in goeden doen is en de dierenarts heeft aangegeven dat hij fit genoeg is om te reizen, komt hij naar huis.

Nederlandse deelnemers doen het altijd goed in Lyon. In 2009 won Anky van Grunsven met Salinero en in 2012 en 2014 gingen de meeste punten naar Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival. Op de twee overige edities, in 2010 en 2011, zegevierden Isabell Werth met Warum Nicht FRH en Ulla Salzgeber met Herzruf’s Erbe.

Er blijft nog altijd een mooi deelnemersveld over zonder Minderhoud, al had hij zeker kans gemaakt op hoge klassering. Favorieten voor de podiumplaatsen zijn Fabienne Lütkemeier met D’Agostino (v. De Niro), Marcela Krinke Susmelj met Smeyers Molberg, Patrik Kittel met Deja (v. Silvano) en Beatrix Ferrer-Salat met Delgado (v. De Niro), die brons won op het EK in de kür op muziek.

Bekijk hier de startlijst voor de Grand Prix van morgen. De kür op muziek vindt vrijdag plaats.

Facebook GHPC/Hoefslag

Foto: Sjoert.com

Reacties