Gina Jansen: “Normaal rijden je idolen alleen daar”

Gina Jansen: “Normaal rijden je idolen alleen daar”

0 1028

Tijdens de sectiewedstrijden voor de Kingsley Future Cup voor Zuid-Europese barokke types werd Gina Jansen met haar voskleurige Bienvenido LXXXIV (v. Romerado) een paar keer tweede. Toch wist zij zich te selecteren voor de finale-clinic van Annemarie Brouwer tijdens Jumping Amsterdam.

Afgelopen zaterdag was het zover Gina reed met haar PRE op Jumping Amsterdam: “Het was echt zo gaaf! Als je dan door die gordijnen heen rijd naar de ingang van de baan, dat is ongelooflijk. Normaal kijk je in die baan naar je idolen en nu rijd je er zelf, dat is een fantastisch gevoel. Gelukkig was mijn paard super braaf. Hij heeft geen stap verkeerd gezet en liep daar alsof hij dat al jaren deed.”

Effect

“De les van Annemarie was heel duidelijk en leerzaam. Zij weet gewoon precies hoe je zulke type paarden moet rijden en beter kunt krijgen. Ik moest juist een rustig tempo rijden voor meer gedragenheid en hem ook zijn hals laten strekken. Dat oefen ik normaal niet zo veel, want dat vindt hij best moeilijk. Met de tips van Annemarie lukte het beter en merkte ik dat het effect had.”

Inspiratie

“Na de clinic heb ik nog de Kingsley Future Cup U25 zitten kijken en dat heeft mij wel heel erg geïnspireerd. Dat zou ik ook wel willen bereiken met mijn PRE. Hij is pas tien en toen ik hem als vijfjarige kreeg, was hij alleen maar heel bang. Hij heeft dus al heel veel geleerd. Mijn volgend paard zal ook zeker weer een PRE of barok type worden. Ik heb ook een KWPN-er bij de pony’s gereden, maar Bienvenido is zo aanhankelijk, blij, trouw en daarbij doet hij altijd zijn best voor me.”

Samen

“Het belangrijkste is dat ik voornamelijk plezier met hem wil maken. Ik rijd dan ook regelmatig op het strand. Daarnaast wil ik zo ver mogelijk met hem komen, maar het hangt niet alleen van de wedstrijden af. Ik werk als kapster en als ik niet kan rijden, rijdt mijn moeder hem. Dat is heel fijn en zo beleven we er samen ook weer plezier aan.” (CdB)

Mooie Kingsley-prijzen voor finalisten

Naast het winnen van deze les van Annemarie zijn er in de voorafgaande competitie ook nog aanvullende prijzen gewonnen door de deelnemers aan de clinic.

1e prijs Gwendelyn Vollebregt: paar Kingsley-rijlaarzen naar keuze en een mooie staatsiedeken
2e prijs Berber van der Meer: een paar Kingsley-rijlaarzen
3e prijs Gina Jansen: een cheque t.w.v. 250,00 te besteden bij Kingsley

 

Reacties