Geweldige debuten in Grand Prix

Geweldige debuten in Grand Prix

0 29

Vanmiddag werd in Roosendaal reikhalzend uitgekeken naar het Grand Prix-debuut van Edward Gal en de KWPN-hengst Voice (foto, v. De Niro). In juli 2010 kwam de hengst bij Gal in training. Een half jaar later maakte het duo de entree in de ring. Ze wonnen hun Prix St. Georges-proef in Zwolle met bijna 73%. Leuk detail is dat Charlotte Dujardin toen als tweede eindigde met Valegro. Ook nu reed Gal een dergelijke score. Een teken aan de wand? Wie weet kan Gal ooit nóg eens boven dressuurwonder Valegro terechtkomen met de zwarte hengst…

Er was nóg een succesvolle internationale debutant in deze Grand Prix: Zippo van Patrick van der Meer. De Rousseau-zoon was uitstekend bij de les en liet een eindscore noteren van meer dan zeventig procent.

Voice en Zippo kwamen op de eerste en derde plaats terecht. Tussen het tweetal in meldde zich Hexagon’s Wellnetta (v. Labo/Louisville), de merrie van Laurens van Lieren, met 70,489%. Op vier zien we Hans Peter Minderhoud met de Jazz-hengst Glock’s Tango. Zijn score bedroeg 69,745%. Eén jurylid beoordeelde de proef slechts op 62%, terwijl de overige vier dik boven de zeventig procent zaten. Diederik van Silfhhout met Vorst D (v. Hors la Loi II) reed met 67,255% naar de vijfde plaats. Maar liefst 23 combinaties gingen van start in deze rubriek.

Klik hier voor de uitslag.

Reacties