Getest (7): Equana

Getest (7): Equana

Bij het zien van al die fijne, mooie en handige producten op de shoppingpagina van het Hoefslag magazine kun je behoorlijk hebberig worden. Herkenbaar? Mooie plaatjes en woorden zeggen alleen zo weinig over het gebruik van en de ervaring met het product. Daar hebben we als Hoefslag-redactie iets op bedacht: productreviews. In de reviews beschrijven we de voor- en nadelen van nieuwe producten en attenderen we je op wetenswaardigheden over het product. In het januari-nummer zijn we hiermee van start gegaan en voor de test in het juli-nummer is het sportdrankje voor paarden Equana (foto) en de Horseware Ice Vibe Boots getest.

Een sportdrankje is bij de meeste ruiters wel welkom na de inspanning. Hoe zullen onze paarden het sportdrankje, Equana, dat speciaal voor hen ontwikkeld is vinden? Hoefslag deed de test! Een zwetend paard verliest behalve vocht ook veel zouten. Zouten en met name elektrolyten zijn echter onmisbaar. Het pakketje met de sportdrank bevat zes zakjes poeder en een afsluitbaar emmertje. De verpakking meldt dat een paard na de training één zakje Equana aangelengd met drie liter water hoort te krijgen ter aanvulling van het vochthalte en de verloren zouten. Op het emmertje zijn geen maten te vinden, maar we komen er al snel achter dat er precies drie liter in past.

Goede aanvulling

Alsjeblieft paard, drink maar op!

In de testperiode was het haast tropisch warm, in principe ideaal dus. Testredacteur Sabine Timman: ‘Vol goede moed maakte ik het mengsel aan. De poeder lost snel helemaal op en het mengsel heeft iets weg van een zout-ruikende appelsap. Alsjeblieft paard, drink maar op! Makkelijker gezegd dan gedaan. Het witte emmertje bleek te eng om uit te drinken. Daarom deed ik het in onze ‘bekende’ gele stalemmer; dat ging al beter. Maar echt ervan drinken deed hij de eerste keer niet. Ermee spelen en een paar hapjes opslobberen wel. Zou het echt zo vies zijn? Ik heb het zelf geproefd… Zout is het zeker, niet echt een aanrader voor ruiters.

Wat extra water erbij doet wonderen; mijn paard dronk het langzaam, maar zeker op. Het restje heb ik steeds gemengd met slobber, zodat niets verloren ging. Iedere dag ging het iets makkelijker en na het vierde zakje dook mijn paard letterlijk op de emmer af. Drie liter is overigens wel een grote hoeveelheid, vooral op minder warme dagen en bij lagere inspanningen. Zowel voor als na inspanning oogde mijn paard erg fit tijdens het gebruik van Equana. Het lijkt mij een goede aanvulling op het rantsoen, met name bij warm en zweterig weer.’

Functionaliteit: drie sterren v/d vijf
Prijs-kwaliteitverhouding: vier sterren v/d vijf

€ 8,95

Benieuwd naar de andere review? Deze is in het juli-nummer te lezen op de shoppingpagina.

Reacties