Getest (6): Mountain Horse Harmony collectie rijlaarzen

Getest (6): Mountain Horse Harmony collectie rijlaarzen

Bij het zien van al die fijne, mooie en handige producten op de shoppingpagina van het Hoefslag magazine kun je behoorlijk hebberig worden. Herkenbaar? Mooie plaatjes en woorden zeggen alleen zo weinig over het gebruik van en de ervaring met het product. Daar hebben we als Hoefslag-redactie iets op bedacht: productreviews. In de reviews beschrijven we de voor- en nadelen van nieuwe producten en attenderen we je op wetenswaardigheden over het product. In het januari-nummer zijn we hiermee van start gegaan en voor de test in de Dressuur Special zijn rijlaarzen uit de Mountain Horse Harmony collectie rijlaarzen (foto) en de Anky Deep Dark Shampoo Spray getest.

Als je de eerste keer dat je deze Opus High Rider laarzen draagt meteen drie uur in het zadel zit voor een wilde rit door de Ardennen én na het afstappen nergens last van hebt, is een uitgebreidere test van deze fraaie Mountain Horse-laarzen uit de Harmony collectie eigenlijk overbodig.

Dankzij het super soepele leer en zachte voetbed zitten ze – mits je voorzien bent van een lange, slanke kuit en smalle voet – nieuw vanuit de doos al als gegoten. Je zou ze bijna met heerlijke sloffen kunnen vergelijken. De rits zoeft fijn open en dicht en is zowel bovenaan als onderaan makkelijk af te sluiten met een leertje met een drukknoop. Niets op aan te merken dus. 

Je zou ze bijna met heerlijke sloffen kunnen vergelijken

Geen minpunt?

Is er dan echt geen minpunt bedenken? Nou, eentje dan: het zachte leer is erg lief voor je voeten, maar lijkt daardoor ook wel wat gevoelig voor beschadiging. Steenslag tijdens de eerder genoemde buitenrit zorgde in ieder geval voor een dunne kras die ondanks goed poetsen helaas toch zichtbaar blijft. Wie net als de andere testredacteur, die de Sovereign High Riders testte, veilig binnen de hekjes blijft zal hier geen last van hebben. Bovendien past de slanke snit, dressuurboog en de look van de laars – desgewenst uitgevoerd in bruin of zwart met een fashion design – perfect bij een mooie dressuuroutfit. Daar is geen twijfel over mogelijk.

Functionaliteit: vier sterren v/d vijf

Prijs-kwaliteitverhouding: vier sterren v/d vijf

Prijs: € 299,00

Benieuwd naar de andere review? Deze is in het themanummer Dressuur te lezen op de shoppingpagina.

 

Reacties