Geslaagde IBOP Nistelrode

Geslaagde IBOP Nistelrode

Foto: Remco Veurink

Toine Hoefs en Petro Trommelen beoordeelden vandaag niet  minder dan 29 dressuurpaarden, negentien slaagden. “Het was niet zo’n extreme topdag als laatst in Roosendaal, maar toch was het wederom een fijne dag met hele fijne paarden”, aldus Hoefs.

Drie merries scoorden boven de 80 punten, waarvan Farole (Vivaldi uit Acerole elite IBOP-dr van Painted Black, fokker Th. Cox uit Duizel) van J.A. van Steen-De Pas uit Hilvarenbeek het hoogste eindtotaal realiseerde. Ze kreeg 82 punten. “Zij heeft een goede, zuivere stap met veel lichaamsgebruik. In draf geeft ze een heel mooi opwaarts beeld en kan ze fijn schakelen. In galop heeft ze nog wat snelheid nodig. Ze heeft een goede souplesse en houding.” De draf leverde een 9 op, de stap een 8,5. Haar moeder is een halfzus van het Grand Prix-dressuurpaard Respekt (v.Inspekteur) van de Amerikaanse Heather Mason.

Met 81 punten volgde de donkere vos Fox (Jazz uit Zarina I ster van Krack C, f/g A.J. Smelt uit Drunen). “De stap is actief met voldoende ruimte en is zuiver. In draf heeft ze heel veel tritt in de benen en vooral het opwaartse beeld viel op. Ze kan makkelijk schakelen en goed verruimen. In galop heeft ze een mooie voorbeentechniek, maar het achterbeen zou meer mogen buigen en onder de massa komen. Verder viel de goede rijd- en bewerkbaarheid op.” De merrie kreeg 8,5-en voor de draf, houding en balans en de rijd- en bewerkbaarheid. Fox is nauw verwant aan de KWPN-hengst Tolando (v.Krack C), haar grootmoeder Narina (v.Rubinstein I) is namelijk de moeder van de Lichte Tour-hengst. Ook Katja Gevers’ Grand Prix-dressuurmerrie Tarina (v.Jazz) komt uit deze lijn.

Nog een dochter van Vivaldi wist boven de 80 punten te scoren, 80,5 om precies te zijn. Deze Evita (uit Mevita elite pref van Gabor, f/g J. Gloudemans uit Nuland) kreeg maar liefst een 9 voor de rijd- en bewerkbaarheid en een 8,5 voor de houding en balans. “Deze merrie liet een heel gelijkmatige verrichting zien en ze beweegt zeer fijn met veel veer en houding, maar het achterbeen zou meer mogen ondertreden. Ze heeft ook veel souplesse maar vooral haar goede rijd- en bewerkbaarheid viel op.” Moeder Mevita liep zelf Z1-dressuur en kreeg van Olivi al een Z2-dressuurpaard.

Morgen is er weer een IBOP in Nistelrode, dit keer met zowel spring- als dressuurpaarden.

KWPN/Hoefslag

Reacties