Geslaagd internationaal Grand Prix-debuut Chippendale

Geslaagd internationaal Grand Prix-debuut Chippendale

Chippendale

KWPN-hengst Chippendale (Lord Leatherdale x Negro) maakte het afgelopen weekend zijn internationale Grand Prix-debuut. En met succes. Onder het zadel van Charlotte Fry was het fokproduct van P. van de Brandt tijdens het Horses and Dreams concours in Hagen goed voor maar bijna 72% in de Grand Prix.

Chippendale

Ook mocht hij voor het eerst in zijn leven, een kür op muziek op dit niveau lopen. Deze wisten Chippendale en Charlotte  af te sluiten met 74,710%. Al met al een zeer geslaagd debuut op dit internationale niveau. Het is nu zaak om meer kilometers te maken in deze koningsklasse van de dressuur en op die manier door te groeien.

Don Joe

Nog meer succes was er voor de bij het KWPN als driejarige aangewezen hengst Don Joe, (Diëgo x Lord Leatherdale), gefokt door Van Olst Horses uit Den Hout. Ook deze hengst werd hier voorgesteld door Charlotte Fry en  voor hen was dit eveneens het debuut op een internationaal concours. In hun eerste proef, de Prix st. Georges, was de combinatie goed voor de derde plaats. In de Intermediare I proef was te zien dat Don Joe zich al meer thuis begon te voelen in de mooie piste waardoor de proef met nog meer harmonie getoond kon worden.  Ondanks een fout in één van de series kwam de score op 72,382% uit wat resulteerde in een fantastische eerste plek!

Dark Legend

Zondagmiddag stond de laatste proef op het programma voor de KWPN ruin Dark Legend (Zucchero x Tango), gefokt door de fam. Nobus-de Potter uit Eede, de Grand Prix Special. In de kwalificatie voor deze proef, de gewone Grand Prix, wist Charlotte een persoonlijk record te behalen van 76,717% en een mooie derde plaats. Ook in deze proef liet de combinatie een zeer harmonieus beeld zien. De passage zo zuiver als een klok, de wissels om de twee en de wissels om de pas kaarsrecht en prachtig doorgesprongen. De pirouettes toonden een groot gemak en werden gedraaid op een dubbeltje. Uiteindelijk kwam de score uit op een welverdiende 77,085% wat wederom een persoonlijk record betekende en een prachtige derde plek en een top afsluiting van dit concours!

 

Bron: Van Olst / Hoefslag

Foto: Van Olst

 

Reacties