Geluidsinstallatie gooit roet in het eten EK U25: Kür op muziek afgelast

Geluidsinstallatie gooit roet in het eten EK U25: Kür op muziek afgelast

0 1445
Denise Nekeman - Boston STH kur

Geen kür op muziek voor de finalisten van het EK U25 in Oostenrijk. Nadat de geluidsinstallatie de vele regenbuien niet overleefde, is er besloten om de gehele rubriek te schrappen.

De problemen met de geluidsinstallatie begonnen bij Sille Engerman, die met haar Darius naar een score van 73,40% reed. Daarna leek het geluid weer enigszins opgelost te zijn, maar was de bass nog steeds niet in orde waardoor de muziek niet goed uit de verf kwam. Uiteindelijk begaf de geluidsinstallatie het helemaal en moest de Deense amazone Franziska Fries haar proef helemaal in stilte rijden. Er werd besloten dat alle deelnemers een kür ‘zonder muziek’ zouden verrijden, waarbij het muziekonderdeel bij alle deelnemers met een 8 beoordeeld zou worden.

Kür geschrapt

Kort daarna kwam echter de beslissing om de gehele rubriek te schrappen, maar er blijkt geen mogelijkheid te zijn om op een later moment de kür te hervatten. Als troost wordt het prijzengeld verdeeld over alle finalisten. ‘En alle finalisten krijgen een ticket voor de U25-rubriek in Salzburg, die pas in december wordt verreden.’ vertelt Jeanine Nekeman, die als trouwe supporter haar zus aanmoedigt in Lamprechthausen.

Bron: Hoefslag
Foto: DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 31)

Reacties