Gelderland: Olympisch kaderscore voor Apache

Gelderland: Olympisch kaderscore voor Apache

0 447

Emmelie Scholtens en de tienjarige Apache, een KWPN gefokte en goedgekeurde zoon van UB40, finishten vanochtend op een prima eerste plaats in de Grand Prix van Outdoor Gelderland. Met een gemiddelde score van 71.60%, waarbij de jury achten kwijt kon voor de pirouettes en uitgestrekte draf. De combinatie behaalde hierbij op haar eerste internationale wedstrijd de derde benodigde score voor het Olympisch kader.
De Belgische Claudia Fassaert volgde met de expressieve merrie Donnerfee (v. De Niro) op de tweede plaats (69.54%), terwijl Charlotte Jorst en Kastel’s Nintendo (v. Negro) bezit namen van de derde plek (69.24%). Kirsten Beckers en de zwarte Westpoint (v. Jazz) namen de vierde prijs in ontvangst (67.56%), gevolgd door de Australische Kristy Oatley met de imponerende Ronan (v. Riccione) op de vijfde plaats (67.20%).

Nadat Glock ruiters Edward Gal en Hans Peter Minderhoud gisteren al verstek lieten gaan wegens extreme weersomstandigheden, bleef vandaag Mireille Kemenade-Witlox (Decor Dreamcatcher) eveneens afwezig. Ook Scholtens heeft inmiddels bevestigd morgen niet aan start te komen in de afsluitende Kür.

Intermediaire I

Theo Hanzon en Helena van Goorhof, een achtjarige BWP merrie van Gribaldi, kwamen vanochtend tot winst in de Intermediaire I rubriek van Outdoor Gelderland. De jury kende hen een percentage van 68.68% toe, met achten voor de galop, maar ook vieren en vijven voor het schouderbinnenwaarts en halthouden-achterwaarts. Kirsten Beckers en Broere Bristol (v. Jazz) volgden met 67.97% in de vier deelnemers tellende rubriek, voor Kebie van der Heijden en Witschge (v. Ferro, 64.07%).

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

 

Reacties