Geen overheidssteun voor WEG 2018

Geen overheidssteun voor WEG 2018

0 245

De Canadese overheid heeft deze week bekend gemaakt dat de wereldruiterspelen (WEG) organisatie in Bromont, Quebec geen financiële steun vanuit de overheid hoeft te verwachten.  Het is de zoveelste tegenslag voor het WK paardensportevenement. In mei legde een deel van de organisatie al ontslag. Ook daar ging het om een geldkwestie. Volgens directeur Fournier zouden de spanningen met de FEI ten grondslag liggen van het probleem. De organisatie zou de internationale hippische bond herhaaldelijk om meer financiële steun hebben gevraagd, waar geen gehoor aan werd gegeven.

Haalbaarheid

Het ministerie van Sport en aangepaste sport heeft aangegeven het evenement financieel niet te kunnen ondersteunen. ‘De overheid kan de WEG niet financieel helpen. De WEG heeft een budget van 100 miljoen Canadese dollars (69,7 miljoen euro). De financiële haalbaarheid van het project baart ons zorgen. Ruim 66 miljoen moet uit de private sector gehaald worden. Tot op heden heeft deze sector geen toezegging gedaan over ondersteuning of enige andere garantie geboden.’ aldus een persverklaring.

Losse schroeven

 

Mogelijk komt de WEG hiermee op losse schroeven te staan. Eerder werd al bekend gemaakt dat het aantal zitplaatsen in vergelijking met Normandië erg klein zou zijn. De FEI legde eerder uit dat de belangrijkste overwegingen om het aantal zitplaatsen vast te stellen afhangt van het te verwachten aantal verkochte kaartjes en de grootte van de hal of ring zelf. Maar minder verkochte kaartjes zorgt ook voor minder inkomsten. Niet alleen het stadion is klein, ook het aantal hotels in de directe omgeving is minimaal. De infrastructuur rond Bromont is ook minimaal te noemen.

Mocht een andere locatie aangewezen worden dan is de FEI beperkt in haar mogelijkheden. Een deel van de paardensport wordt gesponsord door Rolex. De WEG heeft echter een Longines sponsordeal, waardoor Kentucky, Aken, Wellington en Lexington al afvallen. Dit zijn allemaal Rolex-stadions.

Bron: Horse-Canada / Hoefslag

 

 

 

Reacties