Galaxie, Ferdinand en Equirelle W domineren WK Selectie

Galaxie, Ferdinand en Equirelle W domineren WK Selectie

0 2562

Twee KWPN-gekeurde hengsten en één merrie bleken vandaag de baas in Etten-Leur, waar een selectie werd gereden voor het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden, dat dit jaar in Ermelo gehouden wordt.

6H5A8192_small
Diederik van Silfhout en Galaxie. Foto: Focussed

Bij de vijfjarigen sprong het kersverse duo Diederik van Silfhout en Galaxie (v. Jazz) boven de concurrentie uit. Van Silfhout stuurde de zwarte dekhengst naar een puntentotaal van 81,6. De twee zijn nog maar kort een combinatie, sinds Van Silfhout de teugels van eigenaresse en amazone Renate van Vliet heeft overgenomen. Hij stuurde Galaxie met overtuiging door de baan, maar had iets last van spanning. Tweede werd Marlou de Ruyter met Gregwaard (v. Florencio) , die imponerend door de baan marcheerde en het met één puntje minder moest doen dan de nummer één. Contango-dochter Gamante D werd met Jennifer Sekreve derde met 80,2 punten. Dana van Lierop volgde met de KWPN-gekeurde Gunner KS (v. Bellisimo). Dat de amazone en de voshengst inmiddels iets langer een combinatie vormen, was goed te zien in de kwaliteit van het geheel. Gunner KS liep met veel bravoure door de baan en werd beloond met 80 punten.

De KWPN-gekeurde Ferdinand bleek bij de zesjarigen de baas. De Vivaldi-zoon viel op door zijn zeer tactvolle draf en gigantische gallopade. Vorig jaar eindigde de hengst als reserve voor het WK in Verden, maar vandaag wist Mirelle van Kemenade-Witlox de bruine naar 79 punten te sturen: genoeg voor de winst. Tweede werd Geert-Jan Raateland met Painted RDH (v. Painted Black). De combinatie was heel harmonieus en met name het galopgedeelte toonde veel glans. Met mooie, fijn gesprongen wissels reed het tweetal naar een zeer verdiende 78,6 punten. Katie Werring eindigde als derde Francois (v. Voice) en 74,4 punten. Annemarie Brouwer sloot de prijswinnende groep af met Fifty Fifty (v. Vivaldi) en 73,6 punten.

6H5A8535_small
Lynne Maas en Eastpoint. Foto: Focussed

De zevenjarige Equirelle W (v. Florett As) wist onder Kyra Klinkers bij de rubriek op Lichte Tour-niveau het deelnemersveld te domineren. De merrie was in 2014 al reserve voor het Wereldkampioenschap in Verden, en leek zich vandaag te revancheren. Met 75,32 punten en onder andere een 8 voor de draf en stap stond de merrie met kop en schouders bovenaan. Met vijf procent afstand volgde Lynne Maas met Westpoint-zoon Eastpoint. De hengst vertoonde wat spanning aan het begin van de proef, maar Maas herpakte de verrichting en reed een puntentotaal van 70,84 bij elkaar. Met een fractie minder eindigde Wilma Wernsen met Estupendo (v. Ziësto) op een derde plaats. Haar proef was goed voor 70,78 punten.

Foto: Focussed
Bron: Hoefslag

Reacties