Gal en Glock’s Zonik met imponerende kür naar winst

Gal en Glock’s Zonik met imponerende kür naar winst

0 2225

Gisteren moesten Edward Gal en Glock’s Zonik nog genoegen nemen met een tweede plaats in de 3* Grand Prix, vandaag waren ze de sterkste in de 3* Grand Prix Kür. Tot een nieuwe confrontatie tussen Gal/Zonik en Scholtens/Apache kwam het vandaag niet. Waar Gal koos voor de kür, besloot Scholtens de special te rijden, die ze overigens won.

Imponerend

Als vijfde combinatie mochten Gal en de negenjarige Glock’s Zonik in de regen van start. De jonge hengst liet zich amper van de wijs brengen door de toch lastige omstandigheden en liet een zeer imponerende kür, met slechts een paar kleine haperingen, zien. Zo leek hij bij de korte zijde langs A toch enigszins kijkerig, waardoor de pirouettes iets minder goed uit de verf kwamen. Daar tegenover stond een enorm sterk drafgedeelte waarmee de hengst veel indruk maakte. De juryleden waardeerden de proef, die gewoon erg goed was voor een jong paard op Grand Prix-niveau, met een score van 77,45%.

Routinier op twee

De tweede plaats was er voor Daniëlle Heijkoop met haar achttienjarige routinier Siro. Gisteren slopen er nog wat foutjes in hun proef, wat de score drukte en uiteindelijk een tiende plaats opleverde. Ook vandaag lieten ze geen vlekkeloze proef zien, maar Heijkoop maakte handig gebruik van haar reservelijn om het foutje in de wissels te herstellen. De piaffe en passage is Siro nog absoluut niet verleerd en dit waren dan ook beslist hoogtepunten in deze kür, die een score van 74,075% opleverde.

Het podium werd compleet gemaakt door Patrick van der Meer en Zippo, voor wie CHIO Rotterdam bijna wel een thuiswedstrijd te noemen is. Van der Meer liet een keurige, sympathiek gereden kür zien, die bijna geheel foutloos was. Enkel het storinkje op de laatste lijn zal de totaalscore van 73,86% wat gedrukt kunnen hebben.

Volledige uitslag

Foto: DigiShots

Reacties