Van fraude verdachte Caroline Roffman: ‘Er was geen geldig contract’

Van fraude verdachte Caroline Roffman: ‘Er was geen geldig contract’

0 2351
Foto: Shutterstock

De Amerikaanse amazone Caroline Roffman, die eind september werd aangeklaagd vanwege vermeende fraude bij het verkopen van een paard voor Alice Tarjan, heeft een motie ingediend om de de aanklacht te laten vervallen. Voornamelijk omdat er geen schriftelijk en ondertekend contract met Caroline persoonlijk, maar een overeenkomst was gesloten met Lionshare Dressage BV.

Bijna 600.000 dollar in eigen zak

In 2015 verkocht de amazone de destijds zesjarige Faberge in opdracht van eigenaresse Alice Tarjan. Het paard was via ‘papieren handelaar’ de Belg Peter Eeckman Horses, die er 300.00 dollar voor had neergeteld, bij Bethany Peslar terechtgekomen voor 900.000 dollar. Roffman zou op die manier bijna 600.000 dollar (minus zwijggeld voor Eeckman en een percentage van de verkoopprijs) in haar zak gestoken hebben.

500.000 schadevergoeding

Tarjan eist nu 500.000 dollar schadevergoeding. De advocaat van de tegenpartij geeft zich echter niet zo maar gewonnen: Tarjan moet met documenten, mails, video’s en opgenomen telefoongesprekken en alle mogelijke andere informatie (bewijsmateriaal) komen, aangevuld met een complete geschiedenis van het paard.

Dekmantel?

Tarjan beweert dat Lionshare Dressage opzettelijk is opgericht en gebruikt door Roffman om haar te beschermen tegen persoonlijke aansprakelijkheid. Caroline Roffman wordt echter wel genoemd als manager en geregistreerd agent van Lionshare Dressage, LLC.

De Grand Prix-amazone Alice Tarjan kwam vorige maand nog aan de orde als eigenaresse van de onlangs bij het Oldenburger Verband gekeurde KWPN-NA hengst Harvest (Connaisseur x Ulft), die ze wil gaan opleiden tot het hoogste niveau.

Dressage-News/Hoefslag

Foto: Shutterstock

Reacties