KWPN-topper Franklin verkocht: ‘We hebben gekozen voor het geld’

KWPN-topper Franklin verkocht: ‘We hebben gekozen voor het geld’

0 3143
Severo Jurado Lopez - Franklin Finale Isah Hengstencompetitie 2015/2016 KWPN Hengstenkeuring 2015 © DigiShots

Een van de best fokkende jonge hengsten die het KWPN rijk is momenteel, Franklin, is verkocht. Nico Witte had de hengst sinds 2015 in gedeeld eigendom met Andreas Helgstrand en bij hem meldde zich een groep kopers die interesse hadden in de Ampère-zoon.

Buitenlandse investeerders

Het gaat om buitenlandse investeerders die affiniteit hebben met de paardensport. ‘Zij zochten een ‘interessant investeringsobject’ en waar kun je nu beter in investeren dan in een hengst die veel dekt – dit jaar bediende hij 450 merries – en goed vererft? Wij hadden in eerste instantie niet veel zin in verkopen, maar op een gegeven moment werden de bedragen zo hoog dat je kiest voor het geld.’ De groep kopers wenst anoniem te blijven.

Franklin niet beschikbaar voor Madeleine

Vorig jaar heeft de zevenjarige hengst de helft van het jaar op Stal Witte en de overige helft in Denemarken, op Helgstrand Dressage gestaan. Dit jaar verbleef hij continu in Vodskov. ‘De afspraak was dat hij in 2018 weer naar Nederland zou komen en dan zou Madeleine (Witte-Vrees, red.) hem rijden’, aldus Witte.

Severo Jurado Lopez blijft ruiter

Severo Jurado Lopez reed Franklin in de KWPN-hengstencompetities de afgelopen jaren. Hij is ook degene die de hengst in 2015 en 2016 voorstelde op het WK Jonge Dressuurpaarden. ‘Vooralsnog blijft Severo hem rijden. Andreas Helgstrand blijft verantwoordelijk voor het management rondom de hengst. Voor Franklin verandert er niks; hij blijft in zijn stal bij Helgstrand.’

Nico Witte laat weten dat ook voor de fokkers alles bij het oude blijft. Nederlandse eigenaren die hun merrie met Franklin willen dekken kunnen bij Van Uytert terecht.

Bron: Hoefslag

Reacties